Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Η Γαλλία επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία – Το Παρίσι ξεκίνησε να «χτυπάει» την Άγκυρα


Η Γαλλία θα παύσει όλες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα βίαια εγκλήματα της Άγκυρας κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, ανέφεραν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας. Η Γερμανία εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση λίγες ώρες νωρίτερα.

Με ανάρτησή της στο twitter η Γαλλίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας Φλορένς Παρλί ανακοίνωσε πως «εν αναμονή του τερματισμού της τουρκικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, η Γαλλία αναστέλλει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σ’ αυτήν την επέμβαση.Η απόφαση έχει άμεση ισχύ».
Με αυτόν τον τρόπο και η Γαλλία μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία εκφράζει την αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.




Dans l’attente de la cessation de l'offensive turque dans le Nord-est syrien, la France a décidé de suspendre tout projet d'exportation vers la Turquie de matériels de guerre susceptibles d'être employés dans le cadre de cette offensive. Cette décision est d’effet immédiat.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου