Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Άστεγοι σε παγκάκια απέναντι ακριβώς από τους πύργους


«Άστεγοι σε παγκάκια και κρεβάτια της θάλασσας απέναντι ακριβώς από τους πύργους! Κάθε μέρα συναντώ και 2-3 τέτοιους κύριε Νίκο». Η ανάρτηση του συνάδελφου στον Άστρα, Νεόφυτου Νεοφύτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χθες, με αποδέκτη τον δήμαρχο Λεμεσού, ήταν γροθιά στο στομάχι… «Και αλλοδαποί άστεγοι εκτός των Ελληνοκυπρίων. Ρουμάνοι, Αφρικανοί και τσιγγάνοι ως επί το πλείστον μου λένε! Επίσης είδα σήμερα στη Λεμεσό που “πετά”, οικογένεια αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένη βάρκα στη στεριά και ακόμα μία σε αυτοκίνητο…», έγραφε ο συνάδελφος.
Ντόπιοι, ξένοι, δεν έχει σημασία. Το φαινόμενο υπάρχει και είναι αδιανόητο να προσποιούμαστε ότι αυτό συμβαίνει κάπου μακριά από εμάς… Να μη μιλούμε ή να το προσπερνάμε γιατί έτσι χαλούμε το succes story που έφτιαξαν και σερβίρουν οι κυβερνώντες…
Για πρώτη φορά στην Κύπρο έχουμε άστεγους. Πάνω από το 80% των αστέγων αυτών είναι γυναίκες μονογονιοί. Εγκαταλελειμμένες οικογένειες χωρίς καμία αρωγή ή αν υπάρχει είναι ελλιπής.
Ο κόσμος, όπως συνέβη και πρόσφατα με αφορμή την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στον Εναέριο, αντιδρά στην ανάπτυξη που ωφελεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς.
Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο στήθηκαν στον τοίχο από τους πολίτες, τόσο για το περιεχόμενο της μελέτης για τον Εναέριο όσο και για το γεγονός ότι ο δήμος δεν ζήτησε τις απόψεις των δημοτών πριν προχωρήσει στην ανάθεση της εκπόνησης της χρηματοοικονομικής μελέτης. Ναι, ο Δήμος Λεμεσού θέτει τα οικονομικά συμφέροντα και τα οφέλη των λίγων πάνω από τους δημότες και την ίδια την πόλη…

PHGH elemesos.com
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου