Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΜΑΥΡΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αυτός είναι ο άτυχος 62χρονος που σκοτώθηκε στο φλεγόμενο εργοστάσιο στη Λευκωσία


ΑΥΤΟΣ




ΣΟΚ !!! Μητέρα μαχαίρωσε το ανήλικο παιδί της


ΣΟΚ

ΣΟΚ !!! Μητέρα μαχαίρωσε το ανήλικο παιδί της


Μητέρα μαχαίρωσε το ανήλικο παιδί της

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Γέρι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γυναίκα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 12χρονο γιο της και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Μητέρα και γιος εντοπίστηκαν αιμόφυρτοι από τον σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος είναι πατριός του παιδιού.Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύζυγος εργάζεται ως αστυνομικός στην Τροχαία.
Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγη politis.com.cy

Αυτός είναι ο άτυχος 62χρονος που σκοτώθηκε στο φλεγόμενο εργοστάσιο στη Λευκωσίαo



Ο Γιώργος Αθηνοδώρου, 62 ετών από την Δευτερά είναι ο άτυχος  εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. 
Ο 62χρονος σύμφωνα με την πυροσβεστική ασχολείτο με οξυγονοκόλληση, όταν υπό συνθήκες που διερευνώνται ξέσπασε η μοιραία φωτιά. 
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν εξάλλου άλλα δύο άτομα.
Σε δηλώσεις του από την σκηνή της πυρκαγιάς, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος είπε ότι  γύρω στις 08:50 σήμερα λήφθηκε μήνυμα στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.

Όπως είπε, η ανταπόκριση ήταν άμεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και της Αστυνομίας.

«Διαπιστώθηκε ότι ένα εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρικά πάνελ, φλεγόταν. Η φωτιά ήταν σε μεγάλη έκταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση της. Πετύχαμε σύντομα την κατάσβεση της. Αλλά δυστυχώς εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό εντός του εργοστασίου. Επίσης, υπάρχουν δύο τραυματίες. Τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν την ώρα που ήταν η πυρκαγιά μέσα στο εργοστάσιο ήταν γύρω στα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιάηλος είπε, επίσης, ότι εκ πρώτης όψεως, από τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και το πιθανότερο είναι να προκλήθηκε από ατύχημα .

Σημείωσε ότι το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή «και βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους απανθράκωσης».

«Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το θύμα ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και το πιθανότερο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά κοντά του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι η κατάσταση των δύο τραυματιών, ο κ. Σιάηλος είπε ότι είναι εκτός κινδύνου και πρόσθεσε ότι έχουν τραύματα στα χέρια στην προσπάθεια τους να μετακινήσουν και να βοηθήσουν το νεκρό.
Δηλώσεις από αστυνομία και πυροσβεστική για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά: 
Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου, σε δηλώσεις του είπε ότι για την πυρκαγιά εργάστηκαν γύρω στους 29 πυροσβέστες και χρησιμοποιήθηκαν 12 αναπνευστικές συσκευές στην προσπάθεια κατάσβεση της.
 
«Πρώτο μέλημα μας όταν φτάσαμε στην σκηνή του επεισοδίου ήταν η διάσωση των εργαζομένων. Είχαμε πληροφορηθεί ότι υπήρχαν τέσσερις εργαζόμενοι μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο. Έγινε ανταπόκριση για διάσωση. Η είσοδος μας έγινε από τις τέσσερις πλευρές του εργοστασίου και αυτό απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς στα παρακείμενα εργοστάσια. Επίσης, έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατόρθωσαν και περιόρισαν την πυρκαγιά μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε, σώθηκε ο γραφειακός χώρος του εργοστασίου.
 
Σημείωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς θα εξεταστούν σε συνεργασία τόσο μαζί με την Αστυνομία όσο και με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγη omega live

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Πολλά Συγχαρητήρια! Το Βιντεοκλίπ του Γιώργου Σαμπάνη Με Θέμα τα Αδέσποτα στη Χώρα μας


Το τραγούδι «Σκιά στη Γη» είχε κυκλοφορήσει αρχικά με σκοπό να γίνει η ΕΔΚΕ, 
Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας γνωστή στον κόσμο, στις φιλοζωικές 
οργανώσεις και στους δήμους και να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί τη δράση της.
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Γιώργου Σαμπάνη «Παράξενα Δεμένοι», 
ο οποίος περιλαμβάνει και το τραγούδι «Σκιά στη Γη», κι επειδή το θέμα με τα αδέσποτα, 
ειδικά στη χώρα μας, είναι πάντα επίκαιρο, γυρίστηκε εκ νέου το βιντεοκλίπ με πολλά 
φιλοζωικά μηνύματα και εκπλήξεις.


Η Pixel, το σκυλάκι που πρωταγωνιστεί, είχε βρεθεί πεταμένο σε έναν κάδο σκουπιδιών. 
Του είχαν ακρωτηριάσει το ένα ποδαράκι. Τα κατάφερε να ζήσει γιατί κάποιοι 
ευαισθητοποιήθηκαν και έδρασαν. Μόνο με την ευαισθητοποίηση όλων, κάτι μπορεί 
να αλλάξει. Tα αδέσποτα της Ελλάδας ζουν σε τραγικές συνθήκες και πολλά από αυτά 
βιώνουν ένα βασανιστικό τέλος. Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μας τον καλύτερο μας εαυτό 
για να αλλάξουν τα πράγματα.
Η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι μια ομάδα κτηνιάτρων που παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια 
σε όλη την Ελλάδα, σε αδέσποτα, ή άγρια ζώα, που έχουν ανάγκη περίθαλψης. 
Ενημερωθείτε για την δράση του σωματείου μέσα από το site www.edke.gr

Γιώργος Σαμπάνης Ελεάνα Βραχάλη
Χρήστος Σουμκα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκάνιος
Επιμέλεια – μοντάζ: Γιώργος Σόμπολος
Σενάριο: Αγγελική Παναγιωτοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Βραχάλη, Pixel
(αλφαβητικά):
Εύη Βισβάρδη
Ναταλία Γερμανού
Κατερίνα Γκαγκάκη
Τασούλα Επτακοίλη
Γιώργος Μαυρίδης
Νίκος Ορφανός
Μαριάννα Τουμασάτου
Φωτεινή Τσαλίκογλου
Δημήτρης Ψεματικας













Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ο συριακός στρατός περικύκλωσε τουρκικό οχυρό – «Σέλφι» με… φόντο τους Τούρκους (φωτο)


Ο συριακός στρατός ολοκλήρωσε την Παρασκευή την περικύκλωση ενός οχυρού (παρατηρητήριο – φυλάκιο) του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, στην εμπόλεμη βορειοδυτική Συρία, αφού κατέλαβαν χωριά και οικισμούς στη γύρω περιοχή.
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος περικυκλώνουν το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μόρεκ αφού κατέλαβαν τις άλλες τοποθεσίες αυτού του θυλάκου» που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Όπως μετέδωσε εξάλλου το κρατικό συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια TV, ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει κωμοπόλεις στην ύπαιθρο της Χάμα και ασκεί «ασφυκτική πολιορκία».
Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα και επεξέτειναν τον έλεγχό τους στον κύριο αυτοκινητόδρομο που υπάρχει στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε μέσα στην ακτίνα πυρός του.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπετε Σύρους στρατιώτες να βγάζουν «σέλφι» φωτογραφίες με «φόντο» τα τείχη του τουρκικού οχυρού.


Η εικόνα που βλέπετε είναι τραβηγμένη μέσα από το τουρκικό οχυρό στο Μορέκ. Δείχνει τους Σύρους στρατιώτες τη στιγμή που περικυκλώνουν τους Τούρκους. Στην επόμενη φωτογραφία (κάτω), οι ίδιοι Σύροι στρατιώτες σε λήψη μέσα από τη φάλαγγά τους.



 

Στον πολεμικό χάρτη κάτω, το κίτρινο βέλος δείχνει την τοποθεσία του τουρκικού οχυρού, που περικύκλωσε ο συριακός στρατός, μετά την προέλασή του στα εδάφη των τζιχαντιστών.

 

Ο τουρκικός στρατός έχει οικοδομήσει συνολικά 12 οχυρά παρατηρητήρια, περιμετρικά των εδαφών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, παριστάνοντας την «εγγυήτρια δύναμη» της εκεχειρίας μεταξύ συριακού στρατού και τρομοκρατών.
Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι ήταν η «ασπίδα» που προστάτευε τους τρομοκράτες από τους κυβερνητικούς.
Τώρα που ο συριακός στρατός προελαύνει, για να απελευθερώσει και τη βορειοδυτική Συρία, ανοίγει μεγάλο θέμα με την παράνομη -κατά τη Συρία- τουρκική στρατιωτική παρουσία στα εδάφη της.
Να τονιστεί εδώ ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν ή αναπτύχθηκαν σε συριακά εδάφη μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.




ΠΗΓΗ tribune.gr

«Κρύος ιδρώτας» στην Άγκυρα: Ισραηλινοί καλούν Ελλάδα & Κύπρο σε ενιαίο μέτωπο κατά της Τουρκίας – «Έτσι θα τους τελειώσουμε»




Την νέα αμυντική συμμαχία του άξονα Ελλάδος-Ισραήλ Κύπρου και Αιγύπτου προαναγγέλλει ισραηλινό THINK TANK.
Η κατάσταση με την Τουρκία χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και πολύ σύντομα οι χώρες της περιοχής θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» που έφτιαξε ο Τούρκος πρόεδρος για να ικανοποιήσει τα απύθμενα νεο-οθωμανικά όνειρα του.
Τι αναφέρουν Ισραηλινοί ειδικοί:
«Μόνο του το Ισραήλ είναι απίθανο να αντιταχθεί στους Τούρκους εννοιολογικά, αλλά μπορεί να δράσει μέσω αμυντικών συμμαχιών και να συνεργαστεί σε μια κοινή ισορροπία με χώρες και δυνάμεις που δεν ενδιαφέρονται για τη νέα υπερ-ισχυρή Τουρκία», σημείωσε ο εβραϊκής καταγωγής Ρώσος ειδικός Μιχαήλ Τσέρνοφ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα κατηγόρησε το Ισραήλ για την απελευθέρωση «ενός νέου κύματος τρομοκρατίας εναντίον των Παλαιστινίων».
Η δήλωση του Τούρκου ηγέτη ήταν αντίδραση στην κατεδάφιση κατοικιών στην συνοικία Wadi al-Hummus κοντά στην Ιερουσαλήμ.
«Όποιος στέκεται στην πλευρά του Ισραήλ, πρέπει να ξέρει ότι είμαστε εναντίον του. Δεν θα σιωπήσουμε όταν οι Παλαιστίνιοι γίνονται θύματα του ισραηλινού τρόμου. Διότι η σιωπή είναι ένα σημάδι συγκατάθεσης», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Ερντογάν.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ;
Ο Μιχαήλ Τσερνόφ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του εβραϊκού πολιτισμού, των παραδόσεων, της παιδείας και της επιστήμης, απάντησε σε σχετική ερώτηση:
«Η δήλωση του Ερντογάν είναι σύμφωνη με τα βασικά στοιχεία της πολιτικής του, με την αναθεώρηση της στάσης και του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή και στον κόσμο. Η νέα Τουρκία πλησιάζει την οθωμανική Τουρκία, θέλοντας να γίνει μια περιφερειακή δύναμη στην Α.Μεσόγειο και ταυτόχρονα «ηγέτης και προστάτης» όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, που είτε πραγματικά είτε φανταστικά καταπιέζονται από άλλα καθεστώτα. Ως εκ τούτου, η Συρία του Άσαντ, το Ισραήλ και το ίδιο Ιρακινό Κουρδιστάν θεωρούνται εν γένει από τη μία πλευρά, ως το έδαφος ευθύνης της Μουσουλμανικής Τουρκίας, στο οποίο υπάρχει «χάος» από την άποψη των Τούρκων μουσουλμάνων και επομένως των «νόμιμων» αρχών.
Μια αυταρχική Τουρκία που βρίσκεται στη Συρία, πιο κοντά σε αυτό που ονομάζει Παλαιστίνη, καθώς και στη Μέκκα και τη Μεδίνα, θα γίνεται όλο και πιο σκληρή έναντι του Ισραήλ.
Η Άγκυρα διαθέτει ήδη ΜΚΟ στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήm. Η κύρια προσπάθεια της Τουρκίας είναι πλέον οι σύμμαχοι ή οι αντισυμβαλλόμενοι του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, να αναγκαστούν τουλάχιστον να λάβουν υπόψη τη θέση της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πιθανή λέμε, στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.
Το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ελλάδα δημιούργησαν ένα φόρουμ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα της παραγωγής φυσικού αερίου, ενεργώντας ενάντια στα τουρκικά συμφέροντα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πολιτικό αναλυτή Amr Eldiib.
Μόνο του το Ισραήλ είναι απίθανο να αντιταχθεί στους Τούρκους, για αυτό θα ενεργήσει μέσω συμμαχιών με χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία κατά του Τούρκου ηγέτη», καταλήγει ο Ισραηλινός ειδικός και σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης που σαφώς γνωρίζει κάτι παραπάνω.
Όλα αυτά πιθανότατα από ισραηλινής πλευράς να προεξοφλούν σφοδρές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Α.Μεσογείου και του Αιγαίου με τις τουρκικές προκλήσεις περί ΑΟΖ, η οποία επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, συμπίπτει με τον αγωγό East Med και τα σχέδια του Ισραήλ να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΡΩΤΙΡΙΟΥ




Ένα ποτήρι κρασί βοηθά σε απώλεια βάρους καλύτερα από 1 ώρα γυμναστήριο


 Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με αποτελέσματα που κάποιος μπορεί να επιτύχει με μία ώρα στο γυμναστήριο. Χαράς ευαγγέλια προσφέρει σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά για όποιον δεν τα καταφέρνει με τα όργανα γυμναστικής να μειώσει το βάρος του.

Από την έρευνα της ομάδος του Τζέισον Ντικ ντελ Ούνιο προκύπτει πως τα οφέλη που προσφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό από την ρεσβερατρόλη, μία χημική σύνθεση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, ισοδυναμούν με εκείνα που μπορεί να επιτύχει αθλούμενος επί μία ώρα. Η ουσία αυτή αποτρέπει τα κύτταρα του λίπους να αποκτήσουν πυκνότητα.
Η ρεσβερατρόλη, που εντοπίζεται επίσης στη μαύρη σοκολάτα, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνει την αύξηση του βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο και θεωρείται πως μπορεί να συμβάλλει και στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έρχεται να ενισχύσει την αντίστοιχη μελέτη του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, που επίσης επισημαίνει πως ένα βραδινό ποτηράκι κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση βάρους. Σύμφωνα με τη δική του έκθεση το αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως μπορεί κάποιος να αποτρέψει έως και 70% την αύξηση του βάρος του εάν καταναλώνει δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα. Όμως για να πετύχει κάποιος τα βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει η κατανάλωση να γίνεται το βράδυ—αντίθετα δεν λειτουργεί όταν κάποιος πίνει το κρασάκι του με το μεσημεριανό του γεύμα.
Η ρεσβερατρόλη αποτελεί αντικείμενο πολλών μελετών, ακόμη και από την αμερικανική διαστημική εταιρεία NASA που στέλνει το κόκκινο κρασί έως και τον Άρη.
Δεδομένου ότι σε κάποιο μελλοντικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, οι αστροναύτες θα πρέπει να μείνουν «στάσιμοι» μέσα στο διαστημόπλοιο για περίπου εννέα μήνες (τόσο εκτιμάται ότι χρειάζεται για να καλυφθεί η απόσταση των 57 εκατ. χλμ από τη Γη), η NASA μελετά τρόπους για να μην απωλέσουν μυϊκή μάζα και δύναμη. Η παραμονή σε συνθήκες απουσίας βαρύτητας αδυνατίζουν μυς και οστά και όπως προκύπτει από έρευνα του Beth Israel Deaconess Medical Center για τη NASA, σε τρεις εβδομάδες στο διάστημα ένας αστροναύτης χάνει το ένα τρίτο του βάρους του.
Συνεπώς η σωστή διατροφική αγωγή είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την μακρά αποστολή στον Άρη, δεδομένου ότι δεν θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες τροφοδοσίας τους, όπως συμβαίνει στις πολύμηνες διαμονές ανθρώπων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η δοκιμή σε ινδικά χοιρίδια σε συνθήκες μη βαρύτητας απέδειξαν πως χάρη στη ρεσβερατρόλη η ομάδα των χοιριδίων που είχαν λάβει την ουσία αυτή διατήρησαν τους μυς και τις κινήσεις τους στα πόδια, σε αντίθεση με όσα είχαν υποβληθεί σε δίαιτα χωρίς την πρόσληψή της.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Πολύ κέρατο από τις Ελληνίδες: Οκτώ στις δέκα απατούν το σύντροφό τους

24 hours








Το 78% των Ελληνίδων απατούν τον σύντροφό τους σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια. Αν και οι άνδρες εξακολουθούν να είναι πιο άπιστοι με ποσοστό 84% τελικά και οκτώ στις δέκα γυναίκες είναι άπιστες.

Η άπιστη γυναίκα είναι μια Μαντάμ Μποβαρύ στη ρομαντική αλήθεια της, όταν η βιολογική αλήθεια της είναι πως γεννιέται άπιστη, για να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους.

Η γυναίκα, δηλαδή, γεννιέται άπιστη, ενώ ο άνδρας γίνεται, για να υπερασπίσει τον εύθραυστο ανδρισμό του. Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το ‘χάρισμα’ της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας ‘χαρέμι’. Η φύση έχει προβλέψει η γυναίκα να επιλέγει τον πατέρα-εραστή για την οικογένεια που θέλει να κάνει.

Στη νέα έρευνα, οι ειδικοί προσπάθησαν να εμβαθύνουν στα αίτια της γυναικείας απιστίας. Στην έρευνα, που διήρκεσε δυο χρόνια, συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια, αποτυπώνοντας τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων.

Έτσι, παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Η γυναίκα επιλέγει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της, γιατί ελέγχει τόσο τη δική της επιθυμία, όσο και την επιθυμία του άνδρα, με απίστευτη ευκολία. «Ας ξαναδούν οι άνδρες κυνηγοί πότε τους αποδέχτηκε η γυναίκα που κυνηγούσαν και θα καταλάβουν.

Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πρωτόγονος συγκριτικά με τον γυναικείο. Τα περί καραβιών που σέρνονται πίσω από κάτι δεν είναι μόνο ανέκδοτο, γιατί ο πόθος του άνδρα είναι ανεξέλεγκτος, ενώ της γυναίκας σχεδόν πάντα ελεγχόμενος. Tα ανδρογόνα στον άνδρα τρελαίνουν τον εγκέφαλο, ενώ στις γυναίκες ισορροπούν με τα οιστρογόνα που είναι σαφώς πιο λογικές ορμόνες γιατί έχουν κυρίως σχέση με την αναπαραγωγή και την θαλπωρή ενώ τα ανδρογόνα μόνο με τη σεξουαλική πράξη και την βία.

Προσέξτε τη γυναίκα σας στην ωορρηξία. Είναι βιολογικά έτοιμη για απιστία, γιατί σε κείνη τη φάση το sεx και η αναπαραγωγή συνδυάζονται – θέλει, δηλαδή, να είναι και ερωμένη και μητέρα. Αν δεν είστε εσείς ο σύντροφος που ψάχνει, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξενοκοιτάξει με την ‘ευλογία’ της φυσικής της ορμής.

Η γυναίκα δεν απιστεί, απλά φεύγει και δεν ξαναγυρνά, γιατί το προετοιμάζει καιρό. Ενώ ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος να γυρίσει στην ασφάλεια της μαμάς – ερωμένης – συντρόφου, ειδικά στις μέρες μας που οι γυναίκες αποδεικνύονται περισσότερο χρήσιμες και παίρνουν σωστές αποφάσεις. Δείτε πόσες γυναίκες σήμερα συντηρούν τις οικογένειές τους, ενώ οι άνδρες τους κλαίνε στα καφενεία με τους φίλους για τις αδικίες της ζωής και την άδικη κοινωνία, που δεν αναγνώρισε την αξία τους.

Η γυναικεία απιστία δεν είναι ποτέ επιπόλαιη, ακόμη κι όταν γίνεται για λάθος λόγους. Είναι μια σοφή απιστία, γιατί είναι μελετημένη στρατηγικά. Η γυναίκα σκέφτεται μόνο με το κεφάλι της, γι’ αυτό οι άνδρες καταρρακώνονται, μόλις μάθουν ότι η γυναίκα τους έκανε sεx με κάποιον άλλον και θέλουν να τη σκοτώσουν, σαν Οθέλλοι, όταν οι γυναίκες, στην αντίστοιχη περίπτωση, απλά γυρίζουν την πλάτη κι εγκαταλείπουν.

Οι άνδρες ευνουχίζονται με την απιστία της γυναίκας, γιατί τη θεωρούν σοβαρή υπόθεση, όχι σαν τη δική τους απιστία, που θεωρείται αθώα και μηχανιστική. Ξέρουν πως η γυναίκα που έφυγε δεν πήγε με το καλύτερο αρσενικό, αλλά έφυγε γιατί είδε στους ίδιους μια αναπηρία της ανδρικής τους ιδιότητας.

Η απιστία στη γυναίκα είναι μια τιμωρία στον επιπόλαιο εραστή, που αμφισβήτησε τη θεϊκή της φύση. Η Μήδεια δεν ήταν απλά μια κερατωμένη γυναίκα, αλλά μια θεϊκή μορφή, που τιμωρεί τον άπληστο Θησέα, που την άφησε, όταν του χάρισε το χρυσόμαλλο δέρας, την εξουσία, τα παιδιά και όλα τα καλά.

Η απιστία της γυναίκας είναι μια πράξη με διπλό μήνυμα. Σε τιμωρώ γιατί ήσουν κακό παιδί, αλλά γύρνα πίσω γιατί είσαι χρήσιμος σε άλλα, πιο απλά πράγματα.

Η απιστία στη γυναίκα έχει «μητέρα» τη σεξουαλική της ευφυΐα και «πατέρα» τον ερωτισμό, ενώ στον άνδρα είναι μια «ορφανή» απιστία με πολλούς δήθεν «γονείς», που είναι οι αντίζηλοι του αρσενικού στις επιδόσεις που αρέσκονται να συζητάνε στις ανδρικές παρέες όπως οι ψαράδες και οι κυνηγοί.

Η γυναικεία απιστία είναι συνήθως παθιασμένη και αδιαμεσολάβητη, ενώ στον άνδρα είναι ένα φτωχό αντίγραφο της ματαιόδοξης φύσης του ανδρισμού του – μια διαμεσολαβημένη από την σεξουαλική ζήλεια για τα άλλα αρσενικά.

Αν η απιστία των φύλων είχε βαθμολογία επιδόσεων, η γυναίκα θα έπαιρνε άριστα, ενώ ο άνδρας θα έμενε μετεξεταστέος. Γιατί ο άνδρας, όσες φορές και να την κάνει την απιστία, πάντα θα συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω, ενώ η γυναίκα μόνο αν το πει η ίδια επειδή απλά το θέλει ή για να τον τιμωρήσει, με την προσφιλή φράση «Υπάρχουν και καλύτεροι από σένα».

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Άστεγοι σε παγκάκια απέναντι ακριβώς από τους πύργους


«Άστεγοι σε παγκάκια και κρεβάτια της θάλασσας απέναντι ακριβώς από τους πύργους! Κάθε μέρα συναντώ και 2-3 τέτοιους κύριε Νίκο». Η ανάρτηση του συνάδελφου στον Άστρα, Νεόφυτου Νεοφύτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χθες, με αποδέκτη τον δήμαρχο Λεμεσού, ήταν γροθιά στο στομάχι… «Και αλλοδαποί άστεγοι εκτός των Ελληνοκυπρίων. Ρουμάνοι, Αφρικανοί και τσιγγάνοι ως επί το πλείστον μου λένε! Επίσης είδα σήμερα στη Λεμεσό που “πετά”, οικογένεια αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένη βάρκα στη στεριά και ακόμα μία σε αυτοκίνητο…», έγραφε ο συνάδελφος.
Ντόπιοι, ξένοι, δεν έχει σημασία. Το φαινόμενο υπάρχει και είναι αδιανόητο να προσποιούμαστε ότι αυτό συμβαίνει κάπου μακριά από εμάς… Να μη μιλούμε ή να το προσπερνάμε γιατί έτσι χαλούμε το succes story που έφτιαξαν και σερβίρουν οι κυβερνώντες…
Για πρώτη φορά στην Κύπρο έχουμε άστεγους. Πάνω από το 80% των αστέγων αυτών είναι γυναίκες μονογονιοί. Εγκαταλελειμμένες οικογένειες χωρίς καμία αρωγή ή αν υπάρχει είναι ελλιπής.
Ο κόσμος, όπως συνέβη και πρόσφατα με αφορμή την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στον Εναέριο, αντιδρά στην ανάπτυξη που ωφελεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς.
Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο στήθηκαν στον τοίχο από τους πολίτες, τόσο για το περιεχόμενο της μελέτης για τον Εναέριο όσο και για το γεγονός ότι ο δήμος δεν ζήτησε τις απόψεις των δημοτών πριν προχωρήσει στην ανάθεση της εκπόνησης της χρηματοοικονομικής μελέτης. Ναι, ο Δήμος Λεμεσού θέτει τα οικονομικά συμφέροντα και τα οφέλη των λίγων πάνω από τους δημότες και την ίδια την πόλη…

PHGH elemesos.com
 


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ 
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




























Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Δύσκολες ώρες για την Ζέτα Μακρυπούλια!

Δύσκολες ώρες για την Ζέτα Μακρυπούλια!

Ζέτα Μακρυπούλια: Έπεσε θύμα κλοπής εκπρόσωπος της παράστασης που πρωταγωνιστεί!


Περιστατικό που τάραξε τους πάντες!

Θύμα κλοπής έπεσε εκπρόσωπος της παράστασης που πρωταγωνιστεί η Ζέτα Μακρυπούλια!
Συγκεκριμένα η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια μαζί με τον Νίκο Κούρη, τον Μάκη Παπαδημητρίου και πολλούς ακόμα ηθοποιούς αυτό το καλοκαίρι κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη.

Ωστόσο, όταν έκαναν μια στάση στην Καβάλα για το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων έγινε κάτι απρόοπτο που τάραξε τους πάντες.
Συγκεκριμένα, όταν όλοι οι συντελεστές έφτασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο εκπρόσωπος της παραγωγής κανόνιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες στη ρεσεψιόν για τη διαμονή τους. Τότε ήταν που αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής.
Την ώρα που μιλούσε με το προσωπικό του ξενοδοχείου, άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία και άρπαξαν την τσάντα που είχε μαζί του, η οποία περιείχε έγγραφα σχετικά με την παράσταση, αλλά και χρηματικό ποσό.
Οι κάμερες στη ρεσεψιόν κατέγραψαν το περιστατικό και η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του kavalapost.gr πρόκειται για παρέα αλλοδαπών, οι οποίοι δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο στο οποίο έγινε η κλοπή.
Παρόλα αυτά η παράσταση έγινε κανονικά εντυπωσιάζοντας τους θεατές της Καβάλας.
Ζέτα Μακρυπούλια: Γυρνάμε τον χρόνο πίσω! Πώς ήταν και πως έγινε! Υλικό που "καίει"
Πηγή: kavalapost.gr

 

 

Βίντεο Ντοκουμέντο , Τούρκος Λοχίας εξομολογείται "οι Τούρκοι Βίαζαν τις Κύπριες"..


 Αρκετοί γνωρίζουμε την αλήθεια απο τα γεγονότα του 1974 αλλά  πολλοί είναι αυτοί που ακόμη
και σήμερα πιστεύουν οτι είναι υπερβολές. Ένα βίντεο απο το αφιέρωμα του ALTER ξαναβλέπει
το φώς της δημοσιότητας με τις ομολογίες Τούρκων υπαξιωματικών για τα συμβάντα της
εισβολής στην Κύπρο.

Το βίντεο αποκαλύπτει πολλά άσχημα περιστατικά που πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν
Δείτε γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ...



 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Αναστασία Ισαάκ: «Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στο θυμό μου, μα με έπνιξε η απογοήτευση»



Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού στο οδόφραγμα Δερύνειας, η ομιλία της Αναστασίας Ισαάκ, κόρης του ηρωομάρτυρα Τάσου Ισαάκ. Στα 23 της χρόνια πλέον, το «Χελιδονάκι» συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Μνήμης Iσαάκ-Σολωμού και απηύθυνε την πρώτη της ομιλία στο πλαίσιο των ετήσιων διοργανώσεων της Πρωτοβουλίας. Όπως είπε, η καρδιά της έτρεμε στην προσπάθεια να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις της
«Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια; Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στο θυμό μου, προσπάθησα να το ξεπεράσω στην αφάνεια, μα με έπνιξε η απογοήτευση. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα με βασανίζουν και γι αυτό είμαι εδώ. Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί μας. Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια και αδιαφορούμε για το συνεχές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας»
Η Αναστασία Ισαάκ τόνισε ότι οι δολοφόνοι του πατέρα της και του Σολωμού Σολωμού, Ερχάν Αρικλί και Κενάν Ακίν, απολαμβάνουν προνόμια και εξουσίες στα κατεχόμενα, ενώ η δική μας πλευρά επιτρέπει το άνοιγμα οδοφραγμάτων και «παρακαλούμε διεθνείς οργανισμούς να μας προστατεύσουν»
«Γιατί πουλάμε το ήθος και τις αξίες μας σε μια χώρα υπό κατοχή; Πώς ξεχάστηκε ένας άνθρωπος που έπεσε για την ελευθερία της πατρίδας του; 23 ετήσια μνημόσυνα και κάθε χρόνο μνημονεύουμε τη δικαιοσύνη. Εάν πέθαιναν σήμερα θα ήταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σωβινισμό. ‘Η ότι χαλούν το καλό κλίμα;»
Κάκισε παράλληλα την απόφαση για μετακίνηση του μνημείου αφιερωμένο στον Ισαάκ και Σολωμού από το οδόφραγμα Δερύνειας, τονίζοντας ότι «τους ενόχλησαν τρία μέτρα γης και έβγαλαν ένταλμα επειδή τοποθετήσαμε έναν σταυρό για την μνήμη τους αλλά τα τόσα τουρκοκρατούμενα χωριά, το 37% της κατεχόμενης γης μας δεν τους ενόχλησε».


Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πέθανε ξαφνικά η νεαρή ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη



Πέθανε ξαφνικά η νεαρή ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη

«Έφυγε» νεότατη από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 33 ετών, η ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη.

Η Νίκη Λειβαδάρη ήταν απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου.
powered by Rubicon Project

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας «ακόμα μία καλή συνάδελφος έφυγε από κοντά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Φέτος συμμετείχε στο Stamboul Train, τη θεατρική επιτυχία του Γκράχαμ Γκριν, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, στην Αμαξοστοιχία–Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Η Νίκη Λειβαδάρη συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές:

2009 «Μίλα μου Βρώμικα» Mega, σκην. Β. Κεχαγιάς- Μ. Κοντοβά, υπάλληλος υγειονομικού, 2 επεισόδια.

2008 «Αληθινοί έρωτες» Alpha, σκην. Παναγιώτης Φαφούτης, (Ιουλία), α' ρόλος.

2008 «Αληθινοί Έρωτες» Συμμετοχή στο σόριαλ του Alpha, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού, (φοιτήτρια).
Πέθανε ξαφνικά η νεαρή ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη | iefimerida.gr 1

Και στο θέατρο

2009 - 2010 «Que sera sera» της Ν. Λειβαδάρη και Α. Γκολεμά, σκην. Ν. Λειβαδάρη, στο Νεοκλασικό Κτίριο του Κόμη

2008 - 2009 «Η Κούλα η Κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» του Ευγένιου Τριβιζά, σκην. Κων/νου Φαρμασώνη, θέατρο ΗΒΗ.
2007-2008 «Πεντανόστιμη» της Λένας Διβάνη, θέατρο Τρένο στο Ρουφ, σκην. Τατιάνας Λύγαρη (Πεντανόστιμη)

2007 «Solitunes» Συμμετοχή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών «Θεατρική Δράση 2» με την ομάδα «Σελάνα». Θέατρο της Άνοιξης, σκην. Ομάδα Σελάνα.

2007 Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας με το video-art «Greetings» της ομάδας Activo που διοργανώθηκε στον πολυχώρο Booze.

Πηγή: iefimerida.gr

''Ο θεός έχει καταραστεί το μηρμύγκι να βγάζει φτερά...''.


Να και μερικες ευστοχες παροιμιες και σοφες ρησεις για το προσωπο της ημερας , τον Ερωτογαν!


 
1) «Το μυρμήγκι, όταν  είναι να χαθεί , βγάζει φτερά.»
Δηλαδή ,η υπερηφάνεια και η αλαζονεία είναι η καλύτερη συνταγή για την καταστροφή.
2) Ο Θεος για να καταστρεψει τον μυρμηγκι του εδωσε φτερα .

Βλεπετε την Τουρκια να δυναμωνει και να γινετε υπερδυναμη . Αυτο οφείλεται απο τις δυο υπερδυναμεις την Αμερική και την Ρωσία τέλος την Γερμανια και Αγγλία .

Συνεχως την εξοπλιζουν , συνεχως βοηθουν την Τουρκια οικονομικα και αμυντικα 
και επιθετικα υπερ οπλα .

Δικη μου άποψη ΄΄ το μυρμήγκι ΄΄ σ αυτην την υπόθεση η Τουρκια κάποια στιγμη 
θα ανεβει πολύ ψηλα και θα καούν τα φτερα του , στην περίπτωση η Τουρκια κάποια 
στιγμη θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ 


@ndreas


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Κατεχόμενη Κύπρος : Καρέ καρέ η στιγμή που πολεμικό τουρκικό σκάφος «καρφώνεται» σε βάρκες στο λιμάνι


 Βίντεο της Kibris Postasi δείχνει σκάφος της λεγόμενης «λιμενικής αστυνομίας» (εμάς για μικρό αποβατικό μας κάνει...) να «καρφώνεται» πάνω σε βάρκες, οι οποίες βρίσκονταν προσδεμένες στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πλήθος βαρκών βρίσκονταν στο κατεχόμενο λιμάνι Κερύνειας, όπου οι ιδιοκτήτες τους ακριβοπληρώνουν για να ενοικιάζουν τον χώρο. Μάλιστα, κατήγγειλαν το περιστατικό και επεσήμαναν τους κινδύνους από τέτοια περιστατικά.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή της σύγκρουσης του σκάφους σε βάρκες. Από το περιστατικό βυθίστηκε μια βάρκα, ενώ τέσσερις άλλες υπέστησαν ζημιές.
  


 


ΠΗΓΗ stoxos.gr

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Το Fig Tree στον Πρωταρά η τρίτη καλύτερη παραλία του κόσμου

 Το Fig Tree στον Πρωταρά η τρίτη καλύτερη παραλία του κόσμου






ΠΗΓΗ https://bigseventravel.com/2019/07/the-50-best-beaches-in-the-world/

3rd. Fig Tree Bay – Protaras, Cyprus

Fig Tree Bay is a scenic sandy beach in the resort of Protaras, Cyprus, with an uninhabited islet that you can swim to from the shore.
The beach has golden sand, lively beach bars and plenty of umbrellas to shelter from the sun. It’s popular, so don’t expect an empty beach, but it’s so pretty you won’t mind sharing.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Εντοπίστηκε σε χαράδρα η σορός της 35χρονης

Εντοπίστηκε σε χαράδρα η σορός της 35χρονης



24HOURS

Τραγική εξέλιξη είχε η υπόθεση της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού που είχε εξαφανιστεί από το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην Ικαρία.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία, η σορός της εντοπίστηκε από επίγειες δυνάμεις ερευνών σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κυρήκου, κοντά στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει με τον σύντροφό της.

Η Νάταλι αναγνωρίστηκε από τα ρούχα της προτού γίνει και επίσημα ταυτοποίηση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πτώση της γυναίκας στη χαράδρα, αποκολλήθηκε βράχος, ο οποίος την καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της τηλεφώνου στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.

 Από χθες το βράδυ είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας έμειναν έκπληκτοι όταν χθες το κινητό της Νάταλι έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου διεξάγονταν έρευνες. Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Ο Κύπριος σύντροφός της, είχε ζητήσει άλλωστε μέσω του ΑΝΤ1 να εντοπίσουν Google την Facebook την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η σύντροφός του από το σήμα του.

Το θρίλερ της εξαφάνισης της Βρετανίδας περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν κατά τις αστυνομικές έρευνες στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Οι κηλίδες αίματος βρέθηκαν στο μαξιλάρι της γυναίκας, καθώς και σε χαρτομάντιλα στο μπάνιο. Σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, το βράδυ της Κυριακής άνοιξε η μύτη της Ναταλί, η οποία πήγε στην τουαλέτα όπου χρησιμοποίησε τα χαρτομάντιλα, για να σταματήσει να «τρέχει».

Με δεδομένη την κατάθεση αυτή και με βάση τη θέση που βρέθηκε η σορός της άτυχη Νάταλι (κοντά στα βράχια) φαίνεται ότι ο θάνατός της είναι πιθανό να οφείλεται σε ατύχημα ή σε παθολογικά αίτια.

Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.





Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Δείτε 8 τρόπους για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη



Καλοκαίρι και το ταξίδι με αυτοκίνητο και οι βόλτες προς τη θάλασσα είναι σχεδόν καθημερινές.
Όμως, ένα ταξίδι με αυτοκίνητο κοστίζει πολύ: Τα καύσιμα είναι πολύ ακριβά γι αυτό ας δούμε τρόπους για   να πληρώνουμε λιγότερα για την αυτοκίνηση.
Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορεί να μας βοηθήσουν να κάνουμε οικονομία, ειδικά το καλοκαίρι που οι μετακινήσεις μας και τα ταξίδια είναι περισσότερα.
1. Καλό είναι να αποφεύγουμε την απότομη επιτάχυνση. Έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο απότομα επιταχύνουμε τόσο περισσότερο καύσιμο καίει ο κινητήρας. Προτιμούμε τη σταθερή οδήγηση.
2.Φροντίζουμε πάντα να υπάρχει ο σωστός αέρας στα ελαστικά. Αυτό βοηθά όχι μόνο στην πιο ασφαλή μετακίνηση αλλά επίσης και στο να πατά μικρότερο μέρος του πέλματος του ελαστικού στο οδόστρωμα, να μειώνονται οι τριβές και να καταναλώνεται λιγότερη βενζίνη.
3.Μην αφήνετε συνέχεια το air condition του αυτοκινήτου ανοιχτό. Φροντίστε να το κλείνετε κατά διαστήματα, μιας και ο κλιματισμός απορροφά ενέργεια και κοστίζει.
4.Μη γεμίζετε το αμάξι με περιττά πράγματα όταν ετοιμάζεστε για ταξίδι. Το βαρύ αυτοκίνητο καίει και πιο πολύ.
5.Μέχρι και 40% μπορεί να αυξηθεί η επιβάρυνση. Αν είναι δυνατόν αποφύγετε τις μπαγκαζιέρες. Αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και η κίνηση του αμαξιού γίνεται πιο δύσκολη και ακριβή.
6.Καλό είναι να φροντίζουμε ώστε να μην είναι γεμισμένο φουλ το ρεζερβουάρ. Πολλές φορές η θερμική διαστολή του καυσίμου έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση και άρα τη σπατάλη του.
7.Αν έχετε τη δυνατότητα παρκάρετε το αυτοκίνητο σε σκιερό ή κλειστό μέρος από το βράδυ. Έτσι, το πρωί που θα ξεκινήσετε οι απαιτήσεις του οχήματος όσον αφορά τον κλιματισμό θα είναι σαφώς μικρότερες.
8.Επιλέγετε το κατάλληλο και όχι αναγκαστικά το πιο φθηνό καύσιμο. Ένα ενισχυμένο καύσιμο ίσως στοιχίζει λίγο παραπάνω αλλά τελικά η απόδοσή του να είναι τέτοια που στο τέλος να είναι συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.