Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε ο Κώστας Ευριπιώτης


Έχασε τη μάχη ο Κώστας Ευριπιώτης και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.
Τον Μάιο του 2018 δήλωσε ότι έκανε μία σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή, τα συμπτώματα της οποίας τον απομάκρυναν από τις πρόβες της παράστασης Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης.

   

Τον Μάρτιο του 2019 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι νοσηλεύεται στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο λόγω καρκίνου.

Ο Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Αθήνας το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών "έχασε" τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.
Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981. 


Τρίτη 28 Μαΐου 2019

3ον Φεστιβάλ Κερασιου στον Πεδουλά June 8 @ 8:00 am - June 9 @ 5:00 pm


 

Πάμε Πεδουλά για το 3ο Φεστιβάλ Κερασιού

Γλυκά, νόστιμα και θρεπτικά, τα κεράσια είναι από τα πολυτιμότερα καλοκαιρινά φρούτα.

 

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το «Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά» και ο «Σύνδεσμος Απόδημων και Φίλων Πεδουλά».
Οι επισκέπτες του Πεδουλά θα έχουν τη ευκαιρία να γευθούν πολλές ποικιλίες κερασιού, να θαυμάσουν εκθέσεις αγροτικών προϊόντων , να δουν το περίπτερο λαϊκής τέχνης και να διασκεδάσουν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


 


Σε μία εποχή που οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας απομακρύνουν ολοένα και πιο πολύ από κάθε τι παραδοσιακό και όμορφο,  το «Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά» και ο «Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά». καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουν και να αναδείξουν τόσο το προϊόν που απλόχερα χάρισε η μάνα γη στο Πεδουλα , όσο και την πλούσια παράδοση της περιοχής . Έτσι κάθε χρόνο με τη νέα σοδειά των κερασιών στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι χαράς και διασκέδασης με ήχους αυθεντικούς σε ένα πάντρεμα παράδοσης και γεύσης, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική προβολή του τόπου μας και στην προσέλκυση επισκεπτών.

 



Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ο πρώτος Τ/κ που εκλέγεται


Εκτός σοβαρού απροόπτου ο Νιαζί Κιζιλγιούρεκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εκλέγεται Ευρωβουλευτής. Αυτό προκύπτει από τα exit polls τριών σταθμών (OMEGA, Sigma και ΡΙΚ) στα οποία ο κ. Κιζιλγιουρέκ είναι πρώτος από τους «6» του ΑΚΕΛ, χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι των Τουρκοκύπριων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιζίλγιουρεκ γεννήθηκε το 1959 στην Ποταμιά και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, στις αρχές του 1964, λόγω των διακοινοτικών συγκρούσεων, η οικογένειά του μετοίκησε στον θύλακα της Λουρουτζίνας όπου έζησε ως πρόσφυγας μέχρι το 1974. Μετά το 1974, εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στο χωριό Αργάκι. Ο κύριος Kızılyürek σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης, όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή πάνω στο Κυπριακό Πρόβλημα. Το 1990 αποφοίτησε με τον τίτλο του διδάκτορος και διάκριση Summa Cum Laude. Από το 1995 διδάσκει στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και βρίσκεται σήμερα στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η επιστήμη μίλησε: Οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα


Έχεις μπροστά σου ένα μπολ με σαλάτα και ένα ακόμη με χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Ποιο θα επέλεγες; Ασφαλώς και γνωρίζουμε την απάντηση και είμαστε σίγουροι πως θα έκανες αυτό που κάθε σωστός τύπος θα έκανε. Μπορείς όμως να το κάνεις και χωρίς καμία απολύτως τύψη, καθώς μέχρι και η επιστήμη είναι στο πλευρό σου.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Eran Segal από το Weizmann Institute στο Ισραήλ δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι τηγανητές πατάτες είναι πιο ανθυγιεινές από τα φρούτα και τα λαχανικά. Για να είμαστε ακριβείς, οι οι επιπτώσεις που έχουν οι τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό, εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εκάστοτε ανθρώπινο οργανισμό.

Μετά από ένα πείραμα του Segal, στο οποίο συμμετείχαν 800 άτομα που έτρωγαν τα ίδια γεύματα, κοιμόντουσαν τις ίδιες ώρες και είχαν την ίδια γυμναστική άσκηση καθημερινά, παρατηρήθηκε πως ο κάθε οργανισμός «ερμηνεύει» διαφορετικά τόσο το κάθε γεύμα όσο και τα υλικά από τα οποία αυτό αποτελείται.
> Πώς να φτιάξεις τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι αντιδράσεις των τελευταίων μάλιστα ποικίλουν: Για παράδειγμα μπορεί τα επίπεδα σακχάρου σε κάποιον να εκτοξεύονται όταν καταναλώσει τηγανητές πατάτες ή σοκολάτα, ενώ σε κάποιον άλλο μόλις φάει μια μπανάνα.

Εκεί όμως που πραγματικά καταλήγει η έρευνα του καθηγητή Segal είναι πως αποτελεί λάθος το να χαρακτηρίζονται φαγητά ως υγιεινά ή όχι, εφόσον το καθένα έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε οργανισμό. Το μυστικό είναι η κατάλληλη δίαιτα για κάθε οργανισμό.
Όλα εξηγούνται όμορφα στο παρακάτω βίντεο: 


Τρίτη 21 Μαΐου 2019

«Κρίσιμη η κατάσταση του» Ιατρικό ανακοινωθέν για Χριστόφια


 
Το ανακοινωθέν αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. 

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, νοσηλεύεται στην Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου 2019, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.
 
Ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.


Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δεμένο με τσιμεντομπλόκ το σώμα της 6χρονης Sierra;

 Με τις εξελίξεις να τρέχουν στην υπόθεση του 25χρονου serial killer, νέα δεδομένα φαίνονται να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως προτού πετάξει το σώμα της 6χρονης στη λίμνη Μεμί, το έδεσε με τσιμεντομπλόκ και το τύλιξε σε σεντόνι.
Μέχρι στιγμής το θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς παρά τις έρευνες των αρχών, δεν έχει εντοπιστεί το σώμα της μικρής, ούτε κάποιο τσιμεντομπλόκ.
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος αρχικά είχε αναφέρει πως δε σκότωσε την Sierra και πως η αιτία θανάτου της ήταν εισρόφηση εμεσμάτων. Ωστόσο, στην πορεία ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την 6χρονη Sierra, ενώ αποκάλυψε και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες λέγοντας πως έριξε το πτώμα της 6χρονης στη λίμνη Μεμί «για να βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο τοπίο».




31 γιατροί που πλέον δεν μπορείτε να γραφτείτε




Αυτοί είναι οι 31 γιατροί που γέμισαν την λίστα τους:
  1. Γιαννάκης Στυλιανού (Παραλίμνι)
  2. Στυλιανός Καζάκος (Λάρνακα)
  3. Ηλίας Καμπούρης (Λάρνακα)
  4. Βάσος Βασιλείου (Λάρνακα)
  5. Κυριάκος Οικονομίδης (Λάρνακα)
  6. Μιχαλάκης Κιττής (Λάρνακα)
  7. Νικόλας Προκόπιος Κουλλαπής (Λάρνακα)
  8. Μάρθα Μάρκου (Ξυλοτύμβου)
  9. Χρυστάλλα Κυριακίδου (Αραδίππου)
  10. Θεογνωσία (Σούλλα) Μιχαήλ Αναστασίου (Λεμεσός)
  11. Μάριος Μιχαήλ (Λεμεσός)
  12. Μάριος Συμεωνίδης (Λεμεσός)
  13. Παναγιώτης Κουτσίδης (Λεμεσός)
  14. Παναγιώτης Προκοπίου (Λεμεσός)
  15. Χρυσούλα Κυριάκου Άνθιμου (Λεμεσός)
  16. Ανδρέας Καλλής (Στρόβολος)
  17. Γεώργιος Μακρυγιάννης (Λακατάμεια)
  18. Γεώργιος Σεντονάρης (Στρόβολος)
  19. Γιάγκος Κωνσταντινίδης (Στρόβολος)
  20. Έλσα Μαλέκου (Στρόβολος)
  21. Κωνσταντίνος Βρακάς (Λατσιά)
  22. Νικόλαος Νικολάου (Δάλι)
  23. Νικολέτα Κωνσταντίνου (Δάλι)
  24. Μιχαλάκης Μιχαηλίδης (Αγλαντζιά)
  25. Σάββας Σάββα (Στρόβολος)
  26. Στέλιος Βουνιώτης (Στρόβολος)
  27. Φοίβος Χριστοφίδης (Στρόβολος)
  28. Κυριάκος Κυριάκου (Πάφος)
  29. Νεόφυτος Παπαγεωργίου (Πάφος)
  30. Παναγιώτης Παπακυριάκου (Πάφος)
  31. Νίκη Χατζηχρίστου Βασιλείου (Πάφος)

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία: Η Γαλλία στέλνει τον στόλο της στην Κύπρο



 Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η στρατιωτική συμφωνία που υπεγράφη από τη Γαλλία και την Κύπρο την Τετάρτη.

 Η συμφωνία υπεγράφη από τους υπουργούς Αμυνας των δυο χωρών, Σάββα Αγγελίδη και Φλορένς Παρλί, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κυπρίου υπουργού στο Παρίσι.

Οπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», με τη συμφωνία ενισχύονται σημαντικά οι ναυτικές δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Γαλλία, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη στάση που διατηρεί το τελευταίο διάστημα η Τουρκία.
Ο γαλλικός στόλος θα χρησιμοποιεί τη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η χρήση της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» από τον γαλλικό στόλο. 
 
Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται πως «οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών».

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπως αναφέρει ο «Πολίτης», ο υπουργός Σάββας Αγγελίδης ενημέρωσε την ομόλογό του για την προκλητικότητα και την κλιμάκωση παράνομων ενεργειών από την Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Γαλλική «ασπίδα» απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που είχαν έγινε αναφορά και στη χθεσινή πρωτοφανή δήλωση του Βρετανού υπουργού Ευρώπης Αλαν Ντάνκαν, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, δικαιολογώντας ουσιαστικάτη στάση της Τουρκίας.

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός επανέλαβε τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας προς τη Κύπρο και καταδίκασε ταυτόχρονα τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.
 
ΠΗΓΗ iefimerida.gr
 
 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Καθηγητής χαστουκίζει μαθήτρια στη Λεμεσό ( Βιντεο )


Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί το βίντεο με τον καθηγητή που χαστουκίζει μαθήτρια.



 Το επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές, εν ώρα μαθήματος, σε γυμνάσιο της Λεμεσού, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατόπιν υποβολής έκθεσης γεγονότων από τον βοηθό διευθυντή του σχολείου, όρισε ερευνώντα λειτουργό για το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων από τον καθηγητή. 
Η έρευνα θα καταγράψει το τι  προηγήθηκε και ακολούθησε του βίντεο, αλλά και ευρύτερα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο σχολείο. Υπάρχουν ελαφρυντικοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά της μαθήτριας, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για φαινόμενα βίας, η θέση του Υπουργείου. 
 
Καταδικάζουν τα φαινόμενα βίας στα σχολεία, απ΄ όπου και αν αυτά προέρχονται, λέει η ΟΕΛΜΕΚ και οι γονείς μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι ζητούν πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σχολείο έχει απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν το υπουργείο για θέματα νεανικής παραβατικότητας, με αποκορύφωμα περσινή υπόθεση ναρκωτικών με πρωταγωνιστές μαθητές.
 
ΠΗΓΗ Sigma Live




Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η Τουρκία καθυστερει την αγορά ρωσικών πυραύλων


Η Τουρκία εξετάζει το αίτημα των ΗΠΑ να καθυστερήσει την αγορά ενός ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας το 2020, κίνηση που θα μπορούσε να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με την πρόταση.

Η κυβέρνηση Trump ζήτησε την Άγκυρα να αναβάλει την παραλαβή των μπαταριών S-400 που τέθηκαν για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην εντοπιστούν συζητήσεις για ευαίσθητες διαπραγματεύσεις.

Μια καθυστέρηση θα αγόραζε την Τουρκία και τις Η.Π.Α. - οι οποίες έχουν τα δύο μεγαλύτερα στρατεύματα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ - περισσότερο χρόνο για να επιλύσουν ένα αδιέξοδο που έχει τεταμένες σχέσεις και απείλησε ότι θα οδηγήσει σε περισσότερες κυρώσεις στην κακοποιημένη οικονομία της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι το ρωσικό σύστημα πυραύλων σχεδιάστηκε για να καταρρίπτει αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του F-35, τον οποίο βοηθούν οι Τούρκοι κατασκευαστές.

Το αίτημα των ΗΠΑ έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για να καθορίσουν την ημερομηνία για ενδεχόμενο ταξίδι από τον Πρόεδρο Donald Trump στην Τουρκία. Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Berat Albayrak, ο οποίος είναι και ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Κυριακή στις τηλεοπτικές εκπομπές CNN-Turk ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ μπορεί να επισκεφθεί τον Ιούλιο.

Η Τουρκία δεν έχει θέσει το ζήτημα της ενδεχόμενης καθυστέρησης στην παράδοση του συστήματος με τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλ. Ντμίτρι Πεσκόφ σε ένα γραπτό μήνυμα την Τρίτη. Δεν υπήρξε καμία αναφορά στο ζήτημα στην ανάγνωση του Κρεμλίνου σχετικά με μια κλήση τη Δευτέρα μεταξύ του Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη για τη Μόσχα", δήλωσε ο Βλάντιμιρ Φρόλοφ, πρώην Ρώσος διπλωμάτης και αναλυτής εξωτερικής πολιτικής στη Μόσχα. "Υπήρχαν πάντα υποψίες ότι οι Τούρκοι έπαιζαν ένα διπλό παιχνίδι και θα διασκέδαζαν την τελευταία στιγμή".

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Pat Shanahan κάλεσε την Τουρκία να αγοράσει το S-400 "ασύμβατο" με την πώληση των F-35s. Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αγοράσει 100 από το μυστικό μαχητικό επόμενης γενιάς που κατασκευάστηκε από τον Lockheed Martin Corp. Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είπε στους Τούρκους αξιωματούχους ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο πρόγραμμα F-35 αν προχωράει με τα σχέδια S-400.

Διαβάστε ένα QuickTake σχετικά με το γιατί ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων διαιρεί τις ΗΠΑ και την Τουρκία

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ερντογάν έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιστρέψουν στην αγορά του S-400, αφού είχαν μπερδευτεί σε προσπάθειες να αγοράσουν πυραύλους Patriot που κατασκευάστηκαν από την Αμερική. Το υπουργείο Εξωτερικών μετατόπισε τα εργαλεία το Δεκέμβριο και ενημέρωσε το Κογκρέσο για πρόταση πώλησης του συστήματος Patriot στην Τουρκία. Τον περασμένο μήνα, όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτζ Κάβουσογλου δήλωσε ότι η αγορά του S-400 ήταν ακόμα μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» και, σε ένα τρύπημα στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου, είπε ότι η συμμαχία δεν είναι «ικανή» να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Κυρώσεις Απειλή

Προκύπτουν από την απροθυμία της Τουρκίας να ακυρώσει την αγορά είναι σκληρές νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν μια διαφορά στη λίρα, τη χειρότερη απόδοση στις αναδυόμενες αγορές μετά το πέσο της Αργεντινής. Το τουρκικό νόμισμα περιόρισε τις απώλειες μετά την ανακοίνωση του Bloomberg News ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν εξετάζει το αίτημα των ΗΠΑ για ρωσικούς πυραύλους τη Δευτέρα. Συναλλασσόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου σε 6,0528 στις 10:49 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη.

Ο Ερντογάν παρέμεινε σταθερός στις δημόσιες παρατηρήσεις του, λέγοντας το Σαββατοκύριακο ότι η χώρα του δεν θα εκτροχιαστεί με κυρώσεις και απειλές "εφ 'όσον εμείς εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας".

Ο Ερντογάν μιλάει στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.
Η Τουρκία έχει προτείνει επανειλημμένα τη δημιουργία κοινής επιτροπής με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να διερευνήσει εάν τα S-400s θέτουν πραγματικά κίνδυνο για συμμαχικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του F-35. Εάν οι ΗΠΑ - οι οποίες απέκλεισαν την πρόταση - θα επανεξετάσουν, τότε η Τουρκία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια καθυστέρηση S-400, είπε ένας άλλος αξιωματούχος της Τουρκίας.

Για τις Η.Π.Α., ο σκοπός μιας τέτοιας τεχνικής ομάδας θα ήταν να αναλύσει λεπτομερώς στην Τουρκία πώς οι τεχνολογίες είναι ασυμβίβαστες, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα στις 6 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προσπάθησε επίσης να πείσει την Τουρκία να εγκαταλείψει το σχέδιό της για την αγορά ρωσικών πυραύλων, υποστηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις για μια εναλλακτική μπαταρία πατριωτικών πυραύλων Patriot.
Μεταφορά τεχνολογίας?

Οι ΗΠΑ διέκοψαν εδώ και χρόνια να πουλήσουν το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot στην Τουρκία και να μοιράζονται ταυτόχρονα την τεχνολογία. Τον Δεκέμβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο ότι πρότεινε να επιτρέψει την πώληση, ένα παιχνίδι που φαινομενικά σχεδιάστηκε για να πάρει τον Ερντογάν να καταργήσει τη συμφωνία S-400.

Αν και η Άγκυρα εξακολουθεί να συμμετέχει σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, εξακολουθεί να ζητά τη μεταφορά της τεχνολογίας πυραύλων των ΗΠΑ. Η απροθυμία της Τουρκίας να απομακρυνθεί από τη συμφωνία πυραύλων με τη Μόσχα αντικατοπτρίζει επίσης την επιθυμία για όλο και πιο ανεξάρτητο ρόλο στις περιφερειακές πολιτικές και την εξάρτηση από τη στήριξη της Ρωσίας στη γειτονική Συρία, καθώς και τις προμήθειες φυσικού αερίου, τουριστών και αγροτικών προϊόντων.

Το ΝΑΤΟ προωθεί την Τουρκία να επιλέξει το Αμερικανικό Πέλαγος πάνω από τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, σε μια ένδειξη ότι οι εντάσεις σε ένα άλλο σημείο ανάφλεξης με την Αμερική θα μπορούσαν να χαλαρώσουν, οι ΗΠΑ και η Τουρκία εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινών περιπόλων των στρατιωτικών μονάδων τους να παρακολουθήσουν μια προτεινόμενη ασφαλή ζώνη βορειοανατολικής Συρίας, ανέφερε ένας από τους ανθρώπους. Η ανακοίνωση του Τούρμπ, τον Δεκέμβριο, ότι θα αποσύρουν όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, αναβλήθηκε - και γρήγορα μειώθηκε - εν μέσω ανησυχιών ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την αναχώρηση για να επιτεθεί στους κουρδικούς συμμάχους της Αμερικής.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα δεν είχε άμεσα σχόλια για τους ρωσικούς πυραύλους ή για συνομιλίες σχετικά με την ασφαλή ζώνη. Οι υπάλληλοι του γραφείου του Ερντογάν δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

ΠΗΓΗ bloomberg.com





Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ισχυρες εκρήξεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Στις φλόγες τουλάχιστον επτά τάνκερ



Ισχυρές εκρήξεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Στις φλόγες τουλάχιστον επτά τάνκερ

Ισχυρες εκρήξεις φέρεται να σημειώθηκαν στο λιμάνι Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν παραδοθεί τουλάχιστον επτά πετρελαιοφόρα πλοία.
Μέχρι στιγμής τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Την ίδια ώρα Gulfnews διαψεύδει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις το πρωί της Κυριακής (12/5).
Σύμφωνα πάντα με το Sputnik, πολλαπλές εκρήξεις, μεγάλης ισχύος, σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε επτά έως δέκα πετρελαιοφόρα πλοία.
Μέχρι στιγμής, πάντως, τα αίτια του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Το λιμάνι Φουτζάιρα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της αραβικής χώρας και απέχει περίπου 70 ναυτικά μίλια από τα Στενά του Ορμούζ.




ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Η Τουρκία ακυρώνει την αγορά των S-400 από την Ρωσία


Η Τουρκία θα ακυρώσει την παραγγελία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπιλντ.
Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η κρίση της λίρας προφανώς κάνει τον Ερντογάν να αλλάξει γνώμη. Όπως μαθαίνει η Μπιλντ από διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα, η συμφωνία για το αντιπυραυλικό σύστημα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας δεν θα πραγματοποιηθεί».
Στην συνέχεια, η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις ανώνυμου υψηλόβαθμου διπλωμάτη στην Άγκυρα,  ο οποίος και σημειώνει ότι «η οικονομική κρίση στην Τουρκία αυξάνεται, εξαιτίας της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν. Δεν θα υπάρξει παράδοση των S-400 τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κυρώσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον, οι οποίες σε συνδυασμό με την τρέχουσα κρίση της λίρας θα σήμαινε την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας».
Στο ίδιο δημοσίευμα, παρατίθενται δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη στην Τουρκία, Μάρτιν Έρντμαν, που αναφέρει πως «θέλουμε η Τουρκία να μείνει στενά συνδεδεμένη στη δυτική συμμαχία και για τον λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την αγορά των S-400».
Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι δηλώσεις Έρντμαν έγιναν παρουσία στου Ιμπραχίμ Καλίν, εκπροσώπου του Προέδρου Ερντογάν.
Επιπρόσθετα σημειώνεται πως «τα ανωτέρω σημαίνουν πως ο Ερντογάν το παρατράβηξε. Η κακή οικονομική κατάσταση τον αναγκάζει να μεταβάλλει τα σχέδια του. Τώρα πρέπει για ακόμη μια φορά να προσεγγίσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ και τους άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ, ενόψει και των προγραμματισμένων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του κόμματος του».
Αναφορά γίνεται και στην κακή εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας και την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου, γράφοντας συγκεκριμένα «οι επενδυτές ανησυχούν πως η χώρα θα αντιμετωπίσει εβδομάδες αστάθειας μέχρι τις εκλογές της 23ης Ιουνίου».
ΚΥΠΕ


Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Οι γυναίκες τρελάθηκαν, αφήνουν τρίχα στη μασχάλη και την δείχνουν με καμάρι




Ορισμένοι το βρίσκουν αηδιαστικό κι άλλοι αναφωνούν με ενθουσιασμό «Επιτέλους!». Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να μην ξυρίζουν πλέον τα πόδια και τις μασχάλες τους.
Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου πολλά ταμπού και κοινωνικοί κανόνες αμφισβητούνται πλέον, ειδικά όσον αφορά στην εικόνα του σώματος και τους τρόπους παρουσίασης των γυναικών στο κοινό. 
Εξάλλου, ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και δεν θα έπρεπε να υπάρχει πίεση για να συμμορφωνόμαστε με τα μη ρεαλιστικά πρότυπα. Και το τελευταίο παράδειγμα της κατάργησης των φραγμών είναι το ξύρισμα.








Πρόστιμο 750 ευρώ σε όσους κάνουν «καμάκι» στους δρόμους



Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 750 ευρώ
Παράνομη θα θεωρείται εφεξής η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους της Γαλλίας, το γνωστό «καμάκι», και στους παραβάτες που θα «συλλαμβάνονται» επί τόπου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 750 ευρώ στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.
Οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, μερικές μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε νεαρή γυναίκα, την Μαρί Λαγκέρ, επειδή εκείνη απάντησε στα χυδαία σχόλιά του έξω από ένα παρισινό καφέ.
«Η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους δεν τιμωρούνταν στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα τιμωρείται», δήλωσε χθες Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, η οποία είναι και η «αρχιτέκτονας» της νέας νομοθεσίας.
Ένα προσχέδιο νόμου ανέφερε ότι οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών θα θεωρείται ότι δεν συναινούν σε σεξουαλική επαφή με μεγαλύτερο ηλικιακά πρόσωπο. Αλλά ο νέος νόμος αναφέρει ότι το σεξ ανάμεσα σε έναν ενήλικα και σε ένα πρόσωπο 15 ετών και κάτω μπορεί να χαρακτηριστεί βιασμός αν ο νεότερος από τους δύο θεωρείται ότι δεν είναι σε θέση να έχει συναινέσει.

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στο δικαστήριο ο Ν.Μεταξάς – Αρνείται ότι βίασε 19χρονη και την βιντεογραφούσε








Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση του του φερόμενου ως κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και παιδιών για άλλες οκτώ ημέρες. Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και καταγγελία βιασμού αλλοδαπής γυναίκας η οποία έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία.
Κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας, στην παρουσία του 35χρονου, αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης ότι εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε χθες δικαστικό ένταλμα για καταγγελία βιασμού αλλοδαπής γυναίκας και συνελήφθη την ίδια μέρα και ώρα 12.50. Ανακρινόμενος προφορικά ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.
Συγκεκριμένα, την 30/4/2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από γυναίκα ότι κατά το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφήσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.
Αρχές του 2017 ο ύποπτος την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας όπου μέσα στο αυτοκίνητο του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της. Η παραπονούμενη προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Όπως ανέφερε ο ανακριτής, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την όλη πράξη. Η παραπονούμενη εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παράδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ιδίας και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε με τον ύποπτο η οποία έγινε μετά τη διάπραξη του αδικήματος.
Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από την παραπονούμενη στις 3/5/2019 διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2018 συνομιλούσε μέσω του Fcebook με το προφίλ του Ορέστη χωρίς να γνωρίζει  ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος, ενώ δεν συναντήθηκε μαζί του και οι συνομιλίες τους ήταν περί φωτογραφήσεων.
Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.
Πρόκειται για τη Marry Rose(Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez(Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu(Νεπάλ).  Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί μόνο δύο και συγκεκριμένα της Marry Rose και της  Arian Palanas, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.
Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, του βιασμού, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα  καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και της παράβασης του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας σε σχέση με τα 7 θύματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη περί τις 150 καταθέσεις, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «βροχή πληροφορίων» που έρχονται στην Αστυνομία από όλη την Κύπρο σε σχέση με τη δράση του υπόπτου.
Είπε επίσης ότι για το 8ο θύμα του υπόπτου που αφορά γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι υπέστη βιασμό από τον ίδιο, οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 4 καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν ακόμη 15 καταθέσεις περίπου. Είπε ότι διενεργήθηκαν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το φιλικό πρόσωπο της παραπονούμενης που το εκμυστηρεύτηκε δεν βρίσκεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας γι΄αυτό και γίνονται εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ για εντοπισμό του και εξασφάλιση μαρτυρίας.
Σε ερώτηση της Δικαστού αν έχει ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του κι αν θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε, ο ύποπτος, ο οποίος εμφανίστηκε και σήμερα χωρίς δικηγόρο, απάντησε αρνητικά. «Δεν έχω ένσταση εντιμοτάτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία διεξήχθη και σήμερα σε μια κατάμεστη αίθουσα και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Πηγή:ΚΥΠΕ

Βίαζε 19χρονη και βιντεογραφούσε με το κινητό ο Μεταξάς




Φρίκη δίχως τέλος… Όσα περισσότερα έρχονται στο φως γύρω από τη σοκαριστική υπόθεση του 35χρονου Νίκου Μεταξά τόσο μεγαλύτερος και ο αποτροπιασμός.


ομολογία κατά συρροή δολοφόνος που ομολόγησε κυνικά ότι ευθύνεται για τον θάνατο 7 ανθρώπων, 5 γυναικών και 2 παιδιών, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τον ανακριτή της υπόθεσης να παρουσιάζει νέα σοκαριστικά στοιχεία που φέρουν τον Μεταξά να εμπλέκεται και σε βιασμό αλλοδαπής κοπέλας.
Η νέα υπόθεση βιασμού…


Αφού έγινε αρχικά αναφορά στις ήδη γνωστές υποθέσεις δολοφονιών, ακολούθως, ενώπιον του Δικαστηρίου, έγινε αναφορά από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτο Σιάηλο, σε καταγγελία αλλοδαπής κοπέλας που έγινε στις 30 Απριλίου στην Αστυνομία σε βάρος του Μεταξά. Συγκεκριμένα η κοπέλα κατήγγειλε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 ενώ ήταν σε ηλικία 19 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από τον Νίκο Μεταξά.

Με την ίδια τακτική…
Είπε ότι τον γνώρισε περί τα τέλη του 2016 μέσω διαδικτύου και πως συνομιλούσαν από το προφίλ «Ορέστης» χωρίς η ίδια να γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Ανέφερε μάλιστα στην καταγγελία της ότι ο 35χρονος ίλαρχος την πλησίασε με πρόσχημα ότι επρόκειτο να την φωτογραφίσει. Όπως κι έγινε.
Το είπε και στην πρώην σύζυγο του 35χρονου
Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο και σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, αρχές του 2017 ο Μεταξάς την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας, όπου μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέληση της. Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο ύποπτος με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του. Η παραπονούμενη -όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο- εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παρέδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ίδιας και του υπόπτου.
Ο Μεταξάς που επανασυνελήφθη για την υπόθεση βιασμού της κοπέλας, αρνείται τη διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος.
Σκυφτός και ψύχραιμος… ο Μεταξάς απάντησε «Μάλιστα» όταν η Δικαστής του διάβασε τα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος και στο τέλος της διαδικασίας ότι δεν έχει ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
Ο 35χρονος ίλαρχος που σόκαρε την κυπριακή κοινή γνώμη οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο.
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέφερε ότι υπολείπεται ακόμα ανακριτικό έργο για την υπόθεση καθώς και η ταυτοποίηση θυμάτων, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν. Συγκεκριμένα της γυναίκας η σορός της οποίας ανασύρθηκε από λάκκο στο πεδίο βολής Ξιντούς και του θύματος που εντοπίστηκε σε βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.
Υπολείπεται -όπως είπε- ακόμα και μεγάλος όγκος καταθέσεων που πρέπει να ληφθούν.

Πηγη Cyprus Time


Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για το πλήρωμα του Πορθητή


Τον άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν ζητά με μήνυμα του το Ράδιο Κύπρος, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση για σύλληψη όλων όσοι εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειές του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μέσω ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Το μήνυμα του Ράδιο Κύπρος προς το «Φατίχ» και τα υποστηρικτικά πλοία, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ έχει ως ακολούθως:

«Διεξάγετε παράνομες επιχειρήσεις  ην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ενέργειες σας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και διαπράττετε σοβαρά ποινικά αδικήματα βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας . Όσα πρόσωπα και εταιρείες εργάζονται και/ή  παρέχουν υπηρεσίες που υποστηρίζουν και υποκινούν τις παράνομες ενέργειες του ‘Φατίχ’ παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας». 

Ως εκ τούτου, συνεχίζει το μήνυμα, «θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους.

«Απαιτούμε όπως άμεσα τερματίσετε τις παράνομες ενέργειές σας», καταλήγει το μήνυμα που στέλνει το Ράδιο Κύπρος στο ‘Φατίχ’.


Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πρόεδρος έπαυσε τον Αρχηγό




Έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.
Υπενθυμίζουμε νωρίτερα ότι ο Αρχηγός έριξε το μπαλάκι στον Πρόεδρο καθώς εξερχόμενος  από το Προεδρικό ανέφερε ότι ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφαση του.
Αναχωρώντας από το Προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Αρχηγός Αστuυνομίας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο, καθώς επίσης  και για τις διοικητικές έρευνες που γίνονται εντός της Αστυνομίας.