Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Φωτογραφίες παιδιών στο Facebook Ποινή φυλάκισης έως και 1 έτους και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ!


Σύμφωνα με τη Γαλλική Νομοθεσία, οι γονείς που θα ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο θα διαδίκτυο θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ.

Οι βαριές αυτές ποινές ισχύουν και στην περίπτωση δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων της ζωής τρίτων προσώπων, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.
Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις Γάλλου νομικού στην Telegraph, «σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεότεροι».

Τα μέτρα αυτά έγιναν αυστηρότατα, καθώς η γαλλική αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παιδόφιλους που βάζουν στο στόχαστρο παιδιά ύστερα από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Facebook αναφέρει ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα ενημέρωσης των γονέων που θέλουν να ανεβάζουν φωτογραφίες με ασφάλεια.
Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ποτέ ότι από την στιγμή που ποστάρετε μία φωτογραφία δεν μπορείτε ποτέ να είστε 100% σίγουροι για την… μοίρα της. Γι’αυτό φροντίστε, τουλάχιστον, να λαμβάνετε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας.
Πριν Ποστάρετε οποιαδήποτε φωτογραφία:
To Facebook απαγορεύει την δημιουργία προφίλ σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Αν το παιδί έχει ήδη προφίλ και είναι κάτω των 13ων, τότε έχει δηλώσει ψεύτικη ημερομηνία.
  • Προσέχετε τις πληροφορίες που δίνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας (όνομα μαιευτηρίου, πόλη, οδός, όνομα και ηλικία παιδιού).
  • Μην κάνετε ποτέ tag (δηλαδή, μην βάζετε ετικέτες με ονόματα) στα παιδιά σας, σε φωτογραφίες και video. Οι πραγματικοί σας φίλοι ξέρουν και το όνομα του παιδιού σας και κάθε πληροφορία για εκείνο.
  • Ζητήστε και από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο: Να μην «ανεβάζουν» φωτογραφίες των παιδιών σας και μην τα κάνουν tag.
  • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και φροντίζετε να βλέπουν ό,τι δημοσιεύετε ΜΟΝΟ οι φίλοι σας –ούτε καν οι φίλοι των φίλων σας. Εξυπακούεται ότι και το ίδιο το προφίλ σας πρέπει να είναι ανοιχτό μόνο για φίλους.
  • Ελέγχετε τους φίλους σας. Μην αποδέχεστε αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζετε.
  • Όταν «ανεβάζετε» φωτογραφίες σας, καλό είναι να έχετε κλειστή την ρύθμιση της τοποθεσίας που δείχνει πού ακριβώς βρίσκεστε την δεδομένη στιγμή.
  • Μην βγάζετε και «ανεβάζετε» φωτογραφίες που δείχνουν ποιο είναι το σχολείο του παιδιού σας ή το όνομα του παιδότοπου που παίζετε ή την διεύθυνσή σας.
  • Μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες που μπορεί να φέρουν το παιδί σας σε δύσκολη θέση 10 ή 20 χρόνια μετά (π.χ. γυμνές φωτογραφίες του ή φωτογραφίες από την τουαλέτα κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου