Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους το ίδιο λαμπερά… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 
 

Από τη μία παιδιά παίζουν ευτυχισμένα στο καρουζέλ που στήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και από την άλλη, λίγο πιο πέρα στη Σταδίου, άστεγοι προσπαθούν να επιβιώσουν

Τα Χριστούγεννα της θλίψης και της φτώχειας γιορτάζει φέτος η Αθήνα. Οι εικόνες στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας δε θυμίζουν σε καμία περίπτωση παλιές καλές εποχές, όπου όλα ήταν στολισμένα και γιορτινά με ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε διάφορα σημεία.
Η κρίση, παρά τις μικρές προσπάθειες που έγιναν για να την ξεχάσουν για λίγο οι Αθηναίοι, είναι παντού. Το καρουζέλ που στήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος μπορεί να έφερε χαρά στα μικρά παιδιά, όμως, οι εικόνες με αστέγους που τα έχουν χάσει όλα και που λίγο πιο πέρα από εκεί στεγάζουν τα κατεστραμμένα όνειρά τους μέσα στον δρόμο της Σταδίου, δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώρια να γιορτάσει.
Οι δύο όψεις του νομίσματος είναι παντού. Από τη μία οι φτωχοί στολισμοί της πόλης και από την άλλη η θλίψη στους δρόμους της Αθήνας, που προετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιανουάριο.

Πώς να κλείσει κανείς τα μάτια και να αφεθεί στη «μαγεία» των Χριστουγέννων, όταν κάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αντικρίζει δυστυχία και παρακμή.
 
 

Φωτογραφίες: Τα Χριστούγεννα της θλίψης στην Αθήνα 
 
 

 

 

 

 

 

 

  


ΠΗΓΗ protothema.gr

 

Τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους το ίδιο λαμπερά…


Τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους το ίδιο λαμπερά…

Ξέρατε ότι υπάρχουν ψυχολόγοι που υποστηρίζουν πως το διάστημα των εορτών η πιθανότητα για εξάρσεις ψυχικών νόσων αυξάνεται; Έχετε έστω κι έναν άνθρωπο στο κοντινό σας περιβάλλον, ο οποίος κάθε χρόνο δηλώνει «Δεν τα μπορώ τα Χριστούγεννα… Με μελαγχολούν»; Έτυχε ποτέ, τέτοιες μέρες, να νιώσετε στρες ή πίεση;  

Στοιχηματίζουμε ότι έχετε «σκοράρει» τουλάχιστον ένα «ναι». Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Το περίφημο στρες το Χριστουγέννων…

Ακούσαμε ποτέ τη γιαγιά μας να λέει «Τα Χριστούγεννα με στρεσάρουν φοβερά!»; Όχι. Αυτή η -κάπως απλουστευτική- λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μελαγχολία των γιορτών είναι σημείο των πολύπλοκων καιρών μας. Σκεφτείτε το: οι σημερινοί γονείς -είτε στο πλαίσιο του overparenting είτε όχι- ξεκινούν να σκέφτονται τι δώρο θα κάνουν στα παιδιά τους δυο μήνες πριν. Παλιά, η μάνα σου σου έπαιρνε μια Παταπούφα κι ήσασταν όλοι ευτυχισμένοι. Οι οικοδέσποινες του σήμερα (τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσοστό τους) δεν αρκούνται σ’ ένα ψητό και μια σαλάτα λάχανο-καρότο για το γιορτινό τραπέζι. Τρέχουν να βρουν λιναρόσπορο κι αποξηραμένα δαμάσκηνα, τρίβουν παρμεζάνες, ανοίγουν φύλλα, φτιάχνουν σος με έξι υλικά και στολίζουν το γιορτινό τραπέζι με επιμέλεια επαγγελματία. Για να μην πολυλογούμε: το «χριστουγεννιάτικο στρες» μπήκε πρόσφατα στις ζωές μας.

Αλλαγή χρόνου: ανακούφιση, νοσταλγία ή άγχος… επίδοσης;

Τα αίτια της γιορτινής «μαυρίλας» δεν μπορεί ν’ αρχίζουν και να τελειώνουν στο άγχος των προετοιμασιών. Η αλλαγή του χρόνου μπορεί να λειτουργεί συμβολικά κι αυτός ο συμβολισμός μπορεί με τη σειρά του να λειτουργήσει μελαγχολικά ή «δυναμωτικά». Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ρομίνα Σαλούστρου γράφει χαρακτηριστικά: «Χριστούγεννα, αλλαγή του χρόνου… Μία περίοδος που από πολλούς θεωρείται η ομορφότερη της χρονιάς. Ίσως γιατί το κλείσιμο της κάποιους τους ανακουφίζει σαν κάτι που πέρασε ή σαν ένα νέο άνοιγμα που θα ευοδωθούν οι κόποι του παρελθόντος. Ίσως γιατί κάνοντας ανασκόπηση στη χρονιά που πέρασε κάποιος νιώθει ικανοποίηση και λαχτάρα για να προχωρήσει, και κάποιος απογοήτευση και θέλει να προσπεράσει.»

Για κάποιους, λοιπόν, η λάμψη των γιορτών μπορεί να είναι πιο θαμπή, όχι γιατί αντιπαθούν τα φωτάκια και τις γαλοπούλες, αλλά γιατί σηματοδοτεί μια αλλαγή, που είτε δημιουργεί νοσταλγία για τα περασμένα είτε αυξημένες προσδοκίες για τα μελλούμενα.

Στις γιορτές πρέπει να περάσω κα-τα-πλη-κτι-κά

Και μιας και θέσαμε τον παράγοντα «προσδοκίες», θα πούμε κι αυτό (γιατί, αλλιώς θα σκάσουμε!): οι προσδοκίες για μια σούπερ λαμπερή γιορτή όπου όλοι θα περάσουν καλά και σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη, αρκούν για να κάνουν ανθρώπους με πιο ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία να αγχωθούν ή να αποστασιοποιηθούν απ’ το εορταστικό κλίμα. Αν δεν οργανώσεις ρεβεγιόν, δεν θα αγχωθείς για το αν θα περάσουν καλά οι καλεσμένοι σου. Αν δεν βγεις απ’ το σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν πιέζεσαι από ένα γιγάντιο «πρέπει» διασκέδασης. Απλό.

 

 

«Το τραπέζι των εορτών ή το εορταστικό τραπέζι;»

Γιορτές ίσον συγκεντρώσεις, μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και επικοινωνία με ανθρώπους που μπορεί να βλέπεις μία φορά τον χρόνο. Αυτή η επικοινωνιακή έξαρση δεν είναι για όλους διαχειρίσιμη ή ευχάριστη. Παλιά τραύματα ακόμα ανοιχτά, κόσμοι που συγκρούονται και προβλήματα που μπαίνουν βιαστικά κάτω απ’ το χαλί για να μην καταρρεύσει το γιορτινό σκηνικό είναι κάποιες απ’ τις λιγότερο φωτεινές πτυχές των γιορτών.

Πάνω σ’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, γράφει η κα Σαλούστρου: «Το πνεύμα των εορτών, όσο και αν μας επηρεάζει, δεν είναι ικανό να λύσει παρεξηγήσεις, να επουλώσει πληγές και να κάνει τις σχέσεις πιο λειτουργικές. Αντιθέτως, αυτό που συνήθως γίνεται είναι να κουκουλώνονται οι δυσκολίες προκειμένου να περάσουν οι γιορτές, κι έπειτα ξαναγυρίζουμε στη γνώριμη δυσλειτουργική σχέση.»

Έχει, όμως, νόημα αυτό που η Ψυχολογός ορίζει ως «κουκούλωμα»; «Η φροντίδα της όποιας σχέσης δεν αφορά την εορταστική περίοδο. Αντίθετα χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου, όταν θα υπάρξει η αφορμή συνάντησης αυτή να γίνεται σε αγαπητικό κλίμα. Δύσκολο, μα ταυτόχρονα τόσο γοητευτικό. Σε κάθε συνάντηση, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι οικογενειακή δηλαδή πολυπληθής, ενώνονται ξένοι κόσμοι μεταξύ τους. Είναι τόσο πολύπλοκη η κοσμοθεωρία που κουβαλά ο καθένας, που το διαφορετικό μοιάζει απειλητικό. Έτσι ο καθένας κλείνεται, κουμπώνεται, μην επιτρέποντας τη ροή και προσπαθώντας να κρατήσει ακέραιη τη δομή. Εύκολο αλλά φτωχό. […] Το τραπέζι των γιορτών δυσκολεύει, γιατί γίνεται αφορμή να βγουν στην επιφάνεια δυσκολίες που ήδη υπάρχουν και παράλληλα να αναδυθούν απεριόριστες δυνατότητες για αλλαγή. Σχέσεις. Οικογένεια. Δύο μεγάλα κεφάλαια που συναντώνται. Στην οικογένεια ας βάλει ο καθένας ότι του ταιριάζει -πατρική οικογένεια, φίλους, σύντροφο. Στις σχέσεις όμως, ανεξαρτήτως συμμετεχόντων, χρειάζεται φροντίδα και λειτουργικότητα. Οι σχέσεις είναι για να μας προχωράνε, να κερδίζουμε κι έτσι αντιστοιχεί να τις χαιρόμαστε.»

Και… τελικά;

Τι γίνεται, λοιπόν, αν για τον οποιοδήποτε απ’ τους παραπάνω λόγους τα Χριστούγεννά μας είναι λιγότερο λαμπερά; Σκύβουμε το κεφάλι και (κάνουμε ότι) διασκεδάζουμε; Μάλλον όχι. Αγκαλιάζουμε τους προβληματισμούς μας, επενδύουμε στις σχέσεις μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας και πράττουμε αναλόγως. Αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι με το βιβλίο σας, κανείς δεν σας υποχρεώνει να παρευρεθείτε στο κυριλέ ρεβεγιόν που έχετε προσκληθεί. Αν οι σχέσεις σας με την οικογένειά σας είναι τεταμένες, δεν είστε υποχρεωμένοι να προσποιηθείτε κανονικότητα. Αν έχετε άγχος για το τι θα μαγειρέψετε, πόσο μαλακό θα βγει το κρέας και πόσο διασκεδαστική οικοδέσποινα είστε, δείξτε ψυχραιμία! Κανείς δεν περιμένει επιδόσεις επαγγελματία ούτε έχετε αναλάβει χρέη διασκεδαστή.

Οι γιορτές δεν αφανίζουν τα προβλήματά μας ούτε μεταμορφώνουν αυτόματα το «εγώ» μας. Τουλάχιστον, όμως, έχουν φωτάκια και δωράκια και μελομακάρονα. Που καμιά φορά είναι βουτηγμένα σε σοκολάτα. Καλά δεν είναι κι αυτά;

 ΠΗΓΗ mama365.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Δυο B-52 της USAF από το ανατολική Αιγαίο μέχρι την Κύπρο… πτήση αποτροπής

 
 
 Το φόβητρο της Πολεμικής Αεροπορίας τους, το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52, στέλνουν να πετάξει πάνω από το Αιγαίο και την Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας έτσι σε μια ξεκάθαρη επίδειξη ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, αναφέρει σε πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο «ιπτάμενα φρούρια», όπως είναι το όνομα που έχουν προσδώσει στα αεροσκάφη αυτού του τύπου οι Aμερικανοί εξαιτίας του μεγέθους τους αλλά και της τρομακτικής δύναμης πυρός που διαθέτουν, τα οποία θα απογειωθούν από την αεροπορική βάση Fairford της Βρετανίας, εν συνεχεία θα εισέλθουν στο FIR Αθηνών από τα δυτικά, θα κινηθούν στα όρια στο Ανατολικό Αιγαίο και, τέλος, θα κατευθυνθούν προς το FIR Λευκωσίας, όπου και θα πραγματοποιήσουν πτήση επιτήρησης εντός του εναέριου χώρου που καλύπτει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης τους εντός του ελληνικού εναέριου χώρου τα αμερικανικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται από ένα ζεύγος ελληνικών μαχητικών F-16, πραγματοποιώντας κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας μια σειρά από σενάρια ασκήσεων που θα αφορούν είτε σε προσβολή στόχων είτε σε προστασία κατά τη διάρκεια εναέριας επιχείρησης.
Η πτήση των δύο «ιπτάμενων φρουρίων» όχι μόνο εντός, αλλά και στα όρια του FIR Αθηνών και Λευκωσίας έχει αξιολογηθεί ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική πλευρά, δεδομένου ότι η σχετική εξέλιξη προέκυψε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον.
Μάλιστα το σχετικό αίτημα απεστάλη μόλις πριν από λίγες ημέρες προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τους Αμερικανούς όχι μόνο να ενημερώνουν μέσω αυτού για την πρόθεσή τους να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά επιπροσθέτως να ζητούν και τη συνοδεία ελληνικών μαχητικών κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο δεν είναι άσχετη με τις συζητήσεις που διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, στο πλαίσιο και του ελληνοαμερικανικού στρατηγικού διαλόγου.
 
#ΕΛΛΑΔΑ #ΗΠΑ #ΑΜΥΝΤΙΚΗ #ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ #ελληνοαμερικανικές #σχέσεις #USAF #B-52 #STRATOFORTRESS #Τουρκια #Αιγαιο #Κυπρος #Ανατολικη #Μεσογειος 

πηγη protothema.gr

Τα παιδιά στην Ουγκάντα τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι εικόνες παιδιών από την Ουγκάντα, τα οποία παρελαύνουν με τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ουγκάντα, Κύπρος και Ελλάδα γίνονται ένα για τους μικρούς, που όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τις τρεις χώρες.

Ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει σήμερα το ένδοξο "ΟΧΙ" και μαζί του και τα παιδιά σε ορφανοτροφείο της Ουγκάντα, που έχει ευεργετηθεί απο Κυπριακές και Ελληνικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα, υπό τη σκέπη του πατήρ Αντωνίου.

Μετά τη δοξολογία, σήκωσαν ψηλά τις σημαίες, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του '40 και προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Την Κυριακή μάλιστα, η Ουγκάντα γιόρτασε 100 χρόνια Ορθοδοξίας.

Στην Ουγκάντα βρίσκεται η ομάδα της εκπομπής "24 ωρες" μαζί με την Ομάδα Αγάπης Χέρια και την XM, όπου πραγματοποιούν γύρισμα για δύο επεισόδια για τα οποία λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο πατήρ Αντώνιος κατάγεται από την Ουγκάντα και σπούδασε στην Ελλάδα, για την οποία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη.


Μικρογραφία


Μικρογραφία


Μικρογραφία 

 Μικρογραφία  

 
Μικρογραφία  

Μικρογραφία 

Μικρογραφία 

 Μικρογραφία 

πηγη alphanews.live

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Οδηγός «καρφώθηκε» σε πάσσαλο της ΑΗΚ στη Λευκωσία


Οδηγός «καρφώθηκε» σε πάσσαλο της ΑΗΚ στη Λευκωσία – Είχε Άγιο ο οδηγός – Δεν τραυματίστηκε παρά την σφοδρή σύγκρουση – Συνεργείο της ΑΗΚ έσπευσε στην σκηνή και αντικατέστησε τον πάσσαλο

«Άγιο» είχε οδηγός που καρφώθηκε σε πάσσαλο της ΑΗΚ νωρίς το πρωί στην περιοχή του Μαθιάτη στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο τους οχήματος του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και κατέληξε σε πάσσαλο της ΑΗΚ.
Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε παρά την σφοδρή σύγκρουση.
Συνεργείο της ΑΗΚ έσπευσε στην σκηνή και αντικατέστησε τον πάσσαλο.

Πηγη cyprustime. Com

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

10 διάσημες Ελληνίδες που έχουν απατήσει τον σύντροφό τους και το παραδέχθηκαν!




Αυτές είναι οι 10 διάσημες Ελληνίδες που έχουν απατήσει τον σύντροφό τους και το παραδέχθηκαν!
Απιστία, κέρατο ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσεις, είναι σίγουρα θέμα ταμπού, ειδικά στην περίπτωση που ο θύτης είναι γυναίκα. Κι όμως αυτές οι διάσημες δε διστάζουν να παραδεχτούν πως έχουν απιστήσει.
Σε ερώτηση αν έχει απατήσει η Δήμητρα Ματσούκα έχει απαντήσει ευθέως:

 

«Έχω απατήσει, γιατί να νιώσω τύψεις; Θεωρώ πολύ λάθος και εγωιστικό να μην συγχωρείς την απιστία. Όσοι έχουμε απιστήσει, ξέρουμε ότι τελικά δεν σημαίνει τίποτα».
Σε παλαιότερη δήλωσή της η Ναταλία Γερμανού έχει παραδεχτεί: «Ναι, το έχω κάνει αλλά η σχέση ήταν στα τελειώματα της. Μπορεί να μην το είχαμε πει, αλλά ήταν δεδομένο ότι θα χωρίζαμε, οπότε μέσα μου ένιωθα ήδη ελεύθερη»

 

Πολυγαμική εκ φύσεως δηλώνει η Μαρία Σoλωμού: «Σχεδόν, σε όλες τις σχέσεις μου είχα κερατώσει. Δεν είναι κάτι που το ‘χω στις οδηγίες χρήσης. Όταν περνάει ο έρωτας, που περνάει κάποια στιγμή δυστυχώς, υπάρχει η φύση του ανθρώπου που πιστεύω πως είναι πολυγαμική»

 

Η Άννα Βίσση που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 59 έχει παραδεχτεί πως έχει απιστήσει και μάλιστα δεν το έχει μετανιώσει καθόλου γιατί του συγκεκριμένου του… άξιζε. Φανταζόμαστε δεν αναφέρεται στον Καρβέλα.

 


 Για να εκδικηθεί έχει απατήσει και η Ελεονώρα Μελέτη:

 

«Ζούσα για τη στιγμή της εκδίκησης. Έχω ρίξει κέρατο σʼ αυτόν που μου το έριξε. Το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Περίμενα να γίνει, μέχρι να εμφανιστεί ο κατάλληλος. Εμφανίστηκε, το έριξα, το ευχαριστήθηκα και έμεινα με τον άλλον 4 ολόκληρα χρόνια. Αυτό είναι που τον πείραξε τον άλλον, γιατί δεν ήταν κάποια ξεπέτα. Φυσικά και το έμαθε, γιατί ήμουν τόσο ερωτευμένη και αυτός ερχόταν κάτω από το σπίτι μου, παρακαλούσε τους γονείς μου και εγώ του έλεγα πως είναι πολύ αργά» έχει δηλώσει.
Θα πρέπει να προσέχει ο Κρατερός Κατσούλης αν κρίνουμε από παλαιότερες δηλώσεις την συζύγου του Κατερίνας Καραβάτου:

 

«Ποιος δεν έχει απιστήσει στο παρελθόν; Η μονογαμία σε βάθος χρόνου, απ’ ότι μου λένε είναι δύσκολο πράγμα, ελπίζω να τα καταφέρουμε» έχει πει χαρακτηριστικά.
Και το απόλυτο θηλυκό Βάνα Μπάρμπα έχει παραδεχτεί ανοιχτά πως έχει απιστήσει ουκ ολίγες φορές. Όπως λέει έχει καταστρέψει άντρες.

 

«Ήμουν εγωίστρια στη δόξα μου. Ανελέητη στους έρωτες μου… Είναι αμέτρητοι οι άντρες που έχω καταστρέψει. Την ώρα που έλεγα σε κάποιον ότι θα είναι ο παντοτινός μου έρωτας, την ίδια στιγμή έφευγα. Είχα την έπαρση της ομορφιάς. Πάντα έψαχνα το καλύτερο. Και ακόμα κι όταν είχα το καλύτερο, δεν μπορούσα να το εκτιμήσω».
Μετανιωμένη για την απιστία που έχει κάνει στη ζωή της είναι η Τατιάνα Στεφανίδου.

 

«Kι εγώ έχω απατήσει. Ήταν λάθος αυτό που έκανα. Το έχω καταλάβει και το έχω μετανιώσει. Θα έπρεπε να πω τελειώνουμε και να προχωρήσουμε τη ζωή μας. Όμως αυτό δεν έγινε. Ουσιαστικά έγινε λίγο πριν τελειώσει η σχέση. Το γεγονός όμως ότι έγινε πριν πω το αντίο ήταν λάθος μου και μάλιστα μεγάλο»
Όπως έχει παραδεχτεί και η Μαρία Μπακοδήμου έχει στο παρελθόν κερατώσει.

 

 «Θα έλεγα ψέματα αν απαντούσα ότι δεν έχω απατήσει. Όλοι μας το έχουμε κάνει» 
έχει πει και η Ελένη Φουρέιρα.

 

πηγη greeknews24.gr








Νεκρός ο αρχηγός του ISIS: Οι πρώτες εικόνες από την αμερικανική επιχείρηση



 


Πυρά από ελικόπτερα στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο στη διάρκεια της νύκτας τζιχαντιστές που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν
Πυρά από ελικόπτερα στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο στη διάρκεια της νύκτας τζιχαντιστές που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυκτα ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα στην Ιντλίμπ, μια περιοχή όπου βρίσκονταν "ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Αμερικανικά μέσα από την πλευρά τους μετέδωσαν λίγο νωρίτερα ότι ο επικεφαλής του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τον γύρο του κόσμου, μέσω κοινωνικών δικτύων, κάνουν τα πρώτα βίντεο που φέρονται να δείχνουν την επιχείρηση κατά του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη βορειοανατολική Συρία.

Το CNNi, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ουάσινγκτον πιστεύει πως ο ηγέτης – φάντασμα του ISIS είναι νεκρός. Ωστόσο, η είδηση αυτή μένει να επιβεβαιωθεί μέσω εξετάσεων DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μπαρίσα υπό άκρα μυστικότητα και αφού πρώτα η CIA είχε εντοπίσει τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο δημοσιογράφος των New York Times, Christiaan Triebert, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η αμερικανική επίθεση.

«Αυτό το βίντεο φέρεται να δείχνει την επαύριο της αμερικανικής επίθεσης κατά την οποία ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πραγματοποιήθηκε δυτικά της πόλης Μπαρίσα στην Ιντλίμπ της Συρίας» έγραψε ο δημοσιογράφος.

Πηγη ant1

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ 
ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ 
ΔΙΑΛΕΞΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ 
ΕΓΩ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ MENU
ΣΤΑ PC ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΩΝΙΑ ΠΑΝΩ
ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΓΩΝΙΑ ΠΑΝΩ 


ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ
ΑΡΚΕΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ 

 ΔΙΑΛΕΞΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ TRAFFIC

 
 ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ( ΛΙΓΗ ΚΙΝΗΣΗ)
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΦΕ ΓΡΑΜΜΗ ( ΑΡΚΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ)
ΚΑΙ
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΥΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΛΑ (ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ)
ΟΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟΝ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟ
 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

 



ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΒΡΑΔΥ
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΣ ΧΕΡΙ ΤΟ GOOGLE MAP /TRAFFIC 







Πρόλαβε τον Ερντογάν ο Άσαντ – Μπήκε στην Μανμπίτζ ο συριακός στρατός

 

Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην πόλη Μάνμπιτζ, στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσαν η δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.
"Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την "ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου".

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
πηγη SLpress.gr


Πυρά από ιρανικό έδαφος στη Συρία

Πυρά από ιρανικό έδαφος στη Συρία – Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός, δύο τραυματίες – Σοκ και δέος στο τουρκικό γενικό επιτελείο

 

 

Κουρδική ένοπλη οργάνωση που έχει στενό σύνδεσμο με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία, φέρεται να κτύπησε τουρκική περίπολο που κινούνταν ανυποψίαστη σε μεθοριακή πόλη στα σύνορα με το Ιράν.

Περίεργες και συνάμα σοβαρές καταστάσεις έχουμε στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν μετά την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, το οποίο ανακοίνωσε τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Τούρκου στρατιώτη και τον τραυματισμό ακόμα δύο στα σύνορα με το Ιράν, κατά τη διάρκεια περιπολίας.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου σήμερα Παρασκευή, ανέφερε ότι ο Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε και οι δύο συνάδελφοι που τραυματίστηκαν,  βρίσκονταν στην παραμεθόρια πόλη Caldiran, στην ανατολική επαρχία Βαν κατά την διάρκεια περιπολίας, όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστικά πυρά από την ιρανική πλευρά, στην οποία ευρίσκονται όμως ιρανικές δυνάμεις του στρατού οι οποίες εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις λόγω της τουρκικής εισβολής στην Συρία.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA έχει αναφέρει εδώ και μέρες περί μετακίνησης επίλεκτων μονάδων ταχείας επέμβασης, ελικοπτέρων και αεροσκαφών στην περιοχή των συνόρων με την Τουρκία.
Οι ασκήσεις υλοποιούνται στα βορειοδυτικά του Ιράν, παρουσία του Ιρανού Α/ΓΕΣ στρατηγού Σεϊντ Αμπντολράχιμ Μουσαβί.

Ο στρατηγός Mousavi επιβλέποντας τις αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις ενημερώθηκαν μέσα στην νύκτα για την αποστολή τους και έφθασαν αμέσως στη ζώνη ασκήσεων.
Ο ίδιος μας μίλησε για επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες που ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, προσθέτοντας ότι τα πολεμικά παιχνίδια είναι μια προειδοποίηση στους εχθρούς οι οποίοι δεν υπολογίζουν λανθασμένα την εξουσία του Ιράν και την ετοιμότητα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για αντίσταση.
Το πρακτορείο ειδήσεων AP ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές εάν η επίθεση σχετίζεται με την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία κατά των κουρδικών δυνάμεων.
Το Ιράν, όπως η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία, φιλοξενεί πληθυσμό κουρδικής καταγωγής.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η δράση των Κούρδων του Ιράν, τότε ίσως αλλάξουν πολλά ακόμα και στις σχέσεις Άγκυρας και Τεχεράνης, οι οποίες το τελευταίο διάστημα διάγουν μια πολύ άσχημη περίοδο λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία.
Σύμφωνα με άρθρο μας, ένας απροσδόκητος «φίλος», το Ιράν ετοιμάζεται πιθανόν να γίνει εχθρός για την Τουρκία, μετά την αποκάλυψη των «βρώμικων» σχεδίων της Άγκυρας για υφαρπαγή συριακού εδάφους, για το οποίο πολεμούν εδώ και 8 χρόνια χιλιάδες Ιρανοί φρουροί μαζί με τις σιιτικές πολιτοφυλακές τους.
Οι Ιρανοί (σιίτες) Ιμάμηδες αναφερόμενοι στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία την προσδιόρισαν ως «επίθεση Μογγόλων», θέλοντας με αυτό να δείξουν την καταδίκη τους για όσα συμβαίνουν εκεί.
Εφόσον όμως εμπλέκεται και η θρησκεία σε τέτοια ζητήματα πολύ γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις και ανάμεσα στις δύο χώρες όπως το Ιράν και την Τουρκία όπου κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός.  

πηγη pentapostagma.gr


 

World War 3: Turkey's Erdogan calls for 'ARMY of Islam' to ATTACK Israel on all sides


  

TURKEY’S President Recep Tayyip Erdogan and his ruling Justice and Development Party (AKP) have announced they want to create an “army of Islam” to wage war against Israel, it has been revealed.

 

“The number of active soldiers would be at least 5,206,100, while the defence budget would reach approximately $175billion (£124billion).”

This was accompanied by an interactive map providing formation of military 
forces for a joint Muslim attack on Israel.

The article provided additional details of the plan, saying: “It is expected that 250,000 soldiers will participate in the first of a possible operation.
“Land, air and naval bases of member states located in the most critical regions will be used.
“Joint bases will be constructed in a short period of time… It is possible for 500 tanks and armoured vehicles, 100 planes and 500 attack helicopters and 50 ships to mobilise quickly.”
Erdogan did not deny his support for the report and has on several occasions said he would like to resurrect the Ottoman Empire.
The tyrant has established military bases in Qatar and Somalia and recently reached an agreement with Sudan to acquire a Sudanese island in the Red Sea to be used as a military base.


World War 3 Turkey Erdogan army of Islam war attack all sides latest news


 original express.co.uk



 

ΣΥΡΙΑ: Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικές θέσεις παρά τη συμφωνία για κατάπαυση –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Η συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός δεν έγινε απόλυτα σεβαστή από την Τουρκία.

ΣΥΡΙΑ: Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικές θέσεις παρά τη συμφωνία για κατάπαυση –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός δεν έγινε απόλυτα σεβαστή από την Τουρκία.
Tουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη Ρας Αλ-Έιν και μάλιστα η πληροφορία αυτή μεταδίδεται από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Σποραδικές μάχες μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και κουρδικών ομάδων συνεχίζονται με πεδίο μάχης μια μικρή πόλη στα συριακά σύνορα, παρά την ανακοίνωση της Τουρκίας για ανακωχή» σημειώνει μεταξύ άλλων το πρακτορείο.
Το πιο πάνω μήνυμα συνοδεύει φωτογραφία που παρουσιάζει έντονο καπνό να αναδύεται από σημείο της πόλης Ρας αλ-Έιν




Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Ακιντζί



Φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της οικογένειάς του επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του Τ/κ ηγέτη.
 
Ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντά Χιουντάογλου επέδωσε στον φάκελο στον «γενικό εισαγγελέα» και ο «διευθυντής του γραφείου του προέδρου», Τζενκ Γκιουρτζιάγ στον «αρχηγό της αστυνομίας». Ο ίδιος φάκελος δόθηκε και στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι με τον φάκελο που παραδόθηκε και στους δύο «θεσμούς» ζητείται η λήψη μέτρων εναντίον των ατόμων που έχουν απειλήσει την ζωή του Τ/κ ηγέτη και της οικογένειάς του.
 
Πολλοί είναι χρήστες ενεργών λογαριασμών στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν και "υπήκοοι" του ψευδοκράτους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Ο «αρχηγός αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ανέφερε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτά θα προστεθεί στην έρευνά του και «θα γίνει τάχιστα αυτό που πρέπει». Ο δε «γενικός εισαγγελέας», Μπεχίτς Οζτούρκ ανέφερε ότι θα εργαστούμε με ευαισθησία πάνω στο θέμα.
 
Χωρίς καθυστέρηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάνοντας τις απαραίτητες τεχνολογικές διαπιστώσεις και για άλλα παρόμοια μηνύματα (αναρτήσεις) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της «αστυνομίας», θα γίνουν όλες οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών που έκαναν τις αναρτήσεις.
 
Συνεχίζονται οι ύβρεις από Τούρκους
 
Επανήλθε ο Τούρκος πρώην προπονητής και νυν σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων, Αχμέτ Τσιακάρ μέσω διαδικτυακής – αυτή τη φορά – εκπομπής, εναντίον του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Χαμπερτζί, ο κ. Τσιακάρ εξήγησε ότι η αναφορά του προς τον κ. Ακιντζί «αυτό το γκολ να το φας εσυ», που έκανε μετά το τέλος του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας, ήταν ένα μήνυμα και όχι απειλή ή ύβρις.
 
«Και λίγα του είπα όμως. Εάν κάθεσαι σε εκείνη την καρέκλα (του «προέδρου» του ψευδοκράτους) κι ενώ υπάρχει μια τέτοια χώρα (η Τουρκία), έχει χρέος στο μαρτύριο και το αίμα των ηρώων της, των αγωνιστών της, του Ραούφ Ντενκτάς. Διπλωματικό αποτέλεσμα…. Ρε, αυτό ήρθε αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ειρήνης στην Κύπρο».
 
Ο Τσιαλάκ αναφέρθηκε και στην γνωστή υπόθεση με την μπανιέρα λέγοντας ότι το αίμα που έτρεξε εκεί ήταν της γυναίκας και των παιδιών του ταξίαρχου Ιλχάν, η Τουρκία είπε (στους Μακαριακούς, όπως ανέφερε) ‘μην το κάνετε’, διερωτώμενος τί ακόμα θα γινόταν εάν δεν επέμβαινε η Τουρκία. «Μην μου λες παραμύθια εμένα», συνέχισε απευθυνόμενος στον Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι εάν δεν ήταν ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, θα του μιλούσε ακόμη πιο σκληρά.
 
Ανέφερε επίσης ότι άκουσε πως ζητήθηκε να ανακηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στα κατεχόμενα. «Να χαρώ εγώ τον άνθρωπο που δεν θέλετε.  Εγώ θα έρθω κουνώντας χέρια, πόδια. Εάν σου περνά (στον Ακιντζί) εγώ θα κατέβω στο αεροδρόμιο της Κερύνειας και να δούμε τί θα κάνεις Μουσταφά Ακιντζί».
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αφρίκα, ο Διευθυντής Γεωργίας Μερσίνης, Αρίφ Αμπαλί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι πρέπει να πρέπει να διορισθεί ένας επίτροπος/διοικητής στο ψευδοκράτος και ζήτησε να γίνει αυτός. Είπε επίσης ότι η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα πρέπει να προσαρτηθεί στη Μερσίνη.
 
Το ψευδοκράτος, είπε, έχει έναν πληθυσμό 326.000, δεν θα έπρεπε να είναι η «θυγατέρα – κράτος» αλλά η 14η επαρχία στον νομό Μερσίνης.
 
Ζητώντας να είναι αυτός ο διοικητής του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η πρώτη του δουλειά θα είναι να κάνει τεστ DNA στον κ. Ακιντζί λέγοντας ότι θα βάλει στον Άγγλο – όπως είπε – «πρόεδρο» της «τδβκ», του ψευδοκράτους δηλαδή, να πει τα ονόματα όλων των μαρτύρων από το 1571 μέχρι σήμερα (της Τουρκίας στην Κύπρο) και να τραγουδήσει 10 στίχους από τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
 
Αργότερα, σε τοπική εφημερίδα ο κ. Αμπαλί δήλωσε ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις και όχι εκ της θέσεώς του.
 
πηγη sigma.live

Η Άγκυρα πανηγυρίζει: «Πήραμε ό,τι ακριβώς θέλαμε από τις ΗΠΑ»


Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιμένει στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, βάθους 32 χιλιομέτρων.
Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιμένει στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, βάθους 32 χιλιομέτρων.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας - κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συμφωνία Άγκυρας – Ουάσιγκτον - διευκρίνισε ότι ο τερματισμός της «Πηγής Ειρήνης» θα εξεταστεί μόνο, αφότου αποχωρήσουν οι Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις.
Επανέλαβε δε, την επιδίωξη της Τουρκίας για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας», βάθους 32 χιλιομέτρων (20 μίλια), στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη και έως τα σύνορα Συρίας – Ιράκ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, διευκρινίσει ότι η Άγκυρα θα συζητήσει μαζί με τη Ρωσία το καθεστώς της πόλης Μανμπίτζ, όπως και άλλων περιοχών της βόρειας Συρίας, ενώ γνωστοποίησε ότι η συμφωνία Άγκυρας – Ουάσιγκτον περιλαμβάνει και την παράδοση του οπλισμού των Κούρδων μαχητών.
«Πήραμε ό,τι ακριβώς θέλαμε από τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον» κατέληξε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν τη σημασία δημιουργίας ζώνης ασφαλείας».
«Έχουμε φθάσει σε πλήρη συμφωνία. Αποδέχονται την ανησυχία μας. Συμφωνήσαμε οι Κούρδοι της Συρίας να παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό τους, ενώ τα καταφύγια και τα οχυρά τους θα καταστραφούν».
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες στην περιοχή της βόρειας Συρίας, με στόχο την ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων σε μήκος 20 μιλίων από τα σύνορα με την Τουρκία.
Η απόσυρση, μάλιστα, όπως αποσαφήνισε, έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται με τη διπλωματική - και όχι στρατιωτική - εμπλοκή της Ουάσιγκτον.


ΠΗΓΗ sputniknews.gr